Search This Blog

the scary things tentang gula

By 11:45:00 AM , ,

Never Be SICK Again - Dr Raymond Francis


never be sick again
the scary things tentang gula
(Never Be Sick Again)
Dr Raymond Francis telah menulis 4 buah buku :
1. Tidak pernah sakit lagi (Never Be SICK Again), 2002
2. Tidak pernah menjadi gemuk lagi (Never Be FAT Again), 2007
3. Tidak pernah lagi takut kanser (Never Fear CANCER Again), 2011
4. Tidak pernah merasa tua lagi (Never Feel OLD Again), 2013

Doktor tersebut menulis buku itu setelah meneliti dan sakit, yang para doktor lain pun menyerah dengan penyakitnya.

the scary things tentang gula
Dr Raymond Francis
1. Jauhi gula selamanya, ditambah dengan berolah raga dan mengatur pola makan secukupnya.

2. Gula penyebab influenza

3. Makan sesudu gula menurunkan imuniti tubuh 50%

4. Minum segelas Cola menurunkan imuniti tubuh 6-8 jam kerana cola mengandungi banyak gula

5. Gula penyebab alzeimer

6. Gula merupakan makanan bagi sel kanser dan sebagai pencegahan serta penyembuhannya adalah dengan menghindari gula

7. Gula penyebab segala penyakit jantung

8. Gula penyebab bertambahnya berat badan

9. Gula penyebab penimbunan lemak

10. Segala penyebab penyakit manusia ada hubungan dengan gula

11. Doktor Raymond berkata : para ayah melarang anak-anak mereka merokok dan minum alkohol tetapi memberikan manisan-manisan yg lebih berbahaya daripada rokok dan alkohol

12. Kesimpulannya - tinggalkanlah gula

Sumber: whatsapp

No. 11 tu saya macam tak sure je. Bukan ke rokok dan alkohol lebih bahaya dari gula? Hahaha. Entah la. By the way, gula ni boleh je kita nak consume. Tapi jangan ambilnya dalam amount yang berlebihan. Badan kita memang perlukan gula pun, tapi jangan lah sampai melebih-lebih. Nanti siapa yang susah? Kita juga.

Saya ni pun hampir setiap hari macam dah jadi kewajipan untuk minum air manis. Tapi ada masa tak ada hati nak buat air manis. Tapi most of the time, rasa nak benda manis tu memang macam dah ketagih haha. Thats why kena jauhinya untuk elak rasa ketagih tu.

Tapiiii.. saya ni tak mampu laa nak kawal 100% tak makan/minum manis. Sesungguhnya den insan yang lemah haha. So, saya pun ada la buat workout setiap petang. Untuk cover balik.

Okay thats all, semoga info ini bermanfaat! Adios!

You Might Also Like

2 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.