6 Tanda Kita Wajib Detox & 9 Contoh Kombinasi Air Detox

by - January 21, 2017
Apa maksud detox itu sebenarnya? Detox atau detoksifikasi merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan racun (toksin) dari tubuh badan manusia.

6 Tanda Kita Wajib Detox Sekarang!


6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Wajib Detox
1. Sembelit

Sering terjadi kepada wanita dan lelaki. Kadang-kadang berbadan kurus pun mengalami masalah sembelit. Sembelit menyebabkan toksin berkumpul dalam usus dan tak dapat membuang setiap hari.

6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Kita Wajib Detox
 2. Berat badan susah nak turun

Ia menunjukkan toksin banyak di dalam badan kita dan perlu detox untuk menyingkirkan toksin tersebut.

6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Kita Wajib Detox
3. Badan mudah lesu

Mudah terasa penat dan mengantuk walaupun baru buat kerja.

6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Kita Wajib Detox
4. Perut buncit

Perut nampak buncit sebab toksin berkumpul dan tak dikeluarkan. Alamak, cuba pegang perut anda sekarang. perlu detox tak? (alamak, memang terasa yang ni =.=)

6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Kita Wajib Detox
5. Sukar untuk tidur malam

Susah nak lelapkan mata kerana toksin yang berlebihan menyebabkan sukar tidur dan mudah terjaga di waktu malam.

6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Kita Wajib Detox
6. Jerawat dan ruam

Toksin yang berlebihan di dalam badan menyebabkan jerawat mudah tumbuh. Bukan sahaja di muka, malah di belakang badan juga.

6 Tanda Kita Wajib Detox
6 Tanda Kita Wajib Detox

9 Contoh Kombinasi Air Detox


1. Watermelon (tembikai) + Mint (daun pudina)

2. Orange + Lemon + Lime (limau)

3. Lime + Kiwi + Strawberry

4. Strawberry + Mint + Lemon

9 Contoh Kombinasi Air Detox
Contoh Kombinasi Air Detox
5. Teh hijau (green tea) + Daun pudina + Limau [ gabungan ni bagus untuk pembakaran lemak, pencernaan dan sakit kepala ]

6. Timun (cucumber) + Strawberry + Kiwi [ gabungan ni bagus untuk sokongan gula dalam darah dan penghadaman ]

7. Timun + Lemon + Limau [ gabungan ni bagus untuk penghidratan, pencernaan & kawalan selera makan ]

8. Oren + Lemon + Limau [ gabungan ni bagus untuk pertahanan imun, pencernaan & pedih ulu hati ]

9. Timun + Daun Pudina + Lemon + Halia (ginger) [ gabungan ni bagus untuk kempiskan perut ]

9 Contoh Kombinasi Air Detox
Contoh Kombinasi Air Detox
Atau, ada orang kata juga ..selain dari resipi di airdetox atas ni, boleh juga minum air teh hijau tanpa gula.

In case pada sesiapa yang mempunyai tanda-tanda wajib untukdetox tapi malas atau tiada masa untuk membuat airdetox, saya cadangkan untuk mengambil produk Shaklee yang baik untuk penghadaman iaitu Herb-Lax dan Alfafa Complex.

Bila segala toksin di dalam badan telah dikeluarkan, anda boleh pula mengambil produk-produk bagi menurunkan berat badan seperti Lecithin dan OmegaGuard yang berfungsi untuk membakar lemak.

herb-lax
Herb-Lax
alfafa
Alfafa Complex
lecithin
Lecithin
omega guard
Omega Guard

Berminat untuk beli produk-produk Shaklee di atas ataupun produk Shaklee yang lain? Boleh hubungi/whatsapp saya di 0172008642 (Sayidah).

Selamat berdetox! Selamat menyahtoksik! Ehe.

You May Also Like

4 comments

  1. tak pernha buat air detox ni..rasanya ok ke? sedap diminum? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak pernah buat air detox yang campur banyak2 buah tu. saya pernah buat air detox yang green tea + lemon. sedap rasa dia. :)

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p