HOTLINK HAPPY HOUR ~ Tebus 1GB/1hour setiap hari. Percuma je!

by - April 08, 2017
Hotlink Happy Hour. Semalam ternampak perkataan tu dalam surat khabar. Terpampang di bawah tulisan Hotlink Happy Hour tu : FREE 30GB/month (FREE 1GB/1 hour every day) & FREE high speed 3G, 4G Internet. And I was like whoaaaaaa seriouslyyyyy?!

HOTLINK HAPPY HOUR ~ Tebus 1GB/1Hour setiap hari. Percuma je! 


Macam tak percaya je dapat free data internet setiap hari. FREE kot. Unbelievable! Then, saya pun apalagi. Search la kat Google, nak check kesahihan nya. Walaupun takkan la akhbar nak menipu kan haha. Sebenarnya nak check macam mana nak dapatkan hotlink happy hour tu :P

Di page website Hotlink Fast, terbukti lah memang benar tentang happy hour ni. Bukan auta, tetapi fakta! Okay okay tenang. Ada apa dengan hotlink happy hour ni sebenarnya? 

happyhour
HOTLINK HAPPY HOUR ~ Tebus 1GB/1HOUR setiap hari. Percuma je! 

Tawaran Hebat Hotlink Happy Hour

+ Tebus PERCUMA Internet HappyHour 1GB/1 jam (that's 30GB FREE every month!)
+ FREE High-Speed Internet. (1 hour, 1GB, every day!)

Tapi Hotlink HappyHour ni syaratnya.. hanya boleh ditebus oleh mereka yang langgan (subscribe) Mobile Internet secara bulanan (monthly) SAHAJA. Macam saya, saya memang beli Pas Internet maxis sebulan RM68 for 6GB + 4GB You Tube. So, saya layak la nak tebus HappyHour ni.



Macam mana cara nak tebus percuma Internet Happy Hour ni?

Redeem your Happy Hour pass from RED APP or dial *868# from 7am-7pm daily.


Maksudnya, dail je *868# untuk tebus free 1GB/1 hour setiap hari. 

ATAU

activate pas HappyHour di Hotlink RED App dengan cara klik button 'Claim Now'

free 1gb happyhour
redeem your happyhour pass on RED app
ATAU

kita boleh je dail *100# > pilih 1 Tawaran Hebat > Send > pilih 7 Ganjaran Pas Internet > Send > pilih 2 Tebus shj > Send.

cara nak tebus happyhour
cara nak tebus hotlink happy hour
Then, later kita akan terima satu message dari Maxis mengatakan:

Pas Mobile Internet Percuma 1GB untuk 1 jam (Happy Hour) anda telah diaktifkan! Untuk semak kuota, gunakan aplikasi Hotlink RED (Muat turun @ www.hotlink.com.my/r) atau dail *100# > Pas Internet.

FREE Internet 1GB start boelh digunakan di saat kita terima msg di atas ni. Haaa layan lah video apa-apa di YouTube atau website drama ke. Surf la Internet puas-puas selama 1 jam tu. Laju tau. Saya dah tebus dah semalam hehe. 

Tapi take note tau.. Internet percuma 1GB yang sudah ditebus tu boleh guna untuk 1 jam SAHAJA. 1 jam je dia aktif. 1 jam selepas kita successfully tebus tu, 1GB tu pun habis. 

Selepas 1 jam, kita akan terima message ni pula:

Pas Mobile Internet Percuma 1GB utk 1jam (HappyHour) anda tamat tempoh pada XXXXXXXXX. Nikmati Internet semula dengan pas baharu blah blah blah blah ~

Maksudnya, dah tamat dah internet 1GB percuma tu.

pas mobile internet percuma 1gb untuk 1 jam (happy hour)
Pas Mobile Internet Percuma 1GB untuk 1 jam (HappyHour)
Selain tu, ada juga Pas Internet including Happy Hour lain yang uols boleh pilih untuk langgan. Macam menguntungkan juga. Worth it.

internet passes hotlink
Pass Internet Hotlink including HappyHour
Saya rasa macam nak cuba yang daily tu. RM3 for 1GB + FREE 8GB weekend (4G). Okay la kan? RM3 X 30days = RM 90 for 30GB + FREE 32GB weekend (4G). Okay laa bagi spesies macam saya yang suka layan YouTube di phone setiap hari hahaha. 

Dan juga sesuai untuk sesiapa yang suka surf Internet di handphone. Suka ushar Facebook, Instagram, Telegram, LINE, Wechat everyday. Or suka buat kerja secara Online di handphone. Haaa memang sesuai la try Pas Internet FAST di atas tu.


Menarik kan?

Selamat mencuba! 
Selamat menebus 1GB/ 1 jam setiap hari tu! Rugi tak tebus hehe. Adios!

You May Also Like

3 comments

  1. Tq sayidahnapisah Info yang sangat berguna untuk saya. Hehe

    ReplyDelete
  2. saya ada langgan pas internet seperti yang ditawarkan , langgan kali pertama dulu ok je boleh tebus tiap-tiap hari seperti yang dinyatakan. kali kedua saya langgan lagi tapi x tebus happyhour 3 hari , hari keempat saya tebus - TIADA HAPPYHOUR UNTUK DITEBUS SEKARANG sedangkan pas internet saya masih sah.

    serta merta rasa benci lepas ni xnak sambung !

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke? kali kedua tu langgan yang pas mana ye? sebulan berapa ringgit? berapa GB? dia depends jugak.

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p