cara daftar internet banking Bank Islam secara online.. mudah je!

by - September 13, 2017
Alkisahhh.. Time study degree di UPM dulu saya terima biasiswa JPA. Kalau matrik kena ada akaun Bank Rakyat, JPA pula kena buat akaun Bank Islam. Sebab segala duit JPA yang masuk adalah melalui Bank Islam. So.. ni saya dah habis degree ni, tak berusik langsung la kad bank Islam ni sebab biasa guna CIMB dan Maybank. Macam sayang dibiar berhabuk. Saya pun terfikir eh kenapa tak buat internet banking Bank Islam ek? Senang la kalau ada orang nak transfer ke apa. Makanya, saya pun decide untuk daftar internet banking Bank Islam. Nasib baik tak payah pergi ke kaunter Bank Islam. Hanya sign up secara online je.

cara daftar internet banking Bank Islam secara online.. mudah je!



2. Klik FIRST TIME USER

cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
3. Baca TERMS AND CONDITIONS. Tick "I have read and understood the above Terms and Conditions.................". Lepas tu klik Continue.

cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
 4. Klik Bank Islam ATM / Debit Card

cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
 5. Masukkan 16 digit nombor ATM/ Debit Card dan 6 digit ATM PIN**.

**ATM PIN ni yang mana ye? alaa.. yang biasa kita masukkan bila nak keluarkan duit dari ATM. Kan kebiasaannya kalau kita withdraw duit dari mesin ATM, mesti kita masukkan kad bank Islam kemudian dia suruh masukkan password 6 nombor kan? Haaa yang tu lah ATM PIN kita.

cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
 6. Create USER ID, Password dan details lain. Then, klik Submit.

cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online
Siap!

cara daftar internet banking Bank Islam secara online
cara daftar internet banking Bank Islam secara online

Yeayy! Senang, mudah dan simple je kan? Hehehe.

Haaa.. Sesiapa yang ada kad bank Islam tapi tak ada lagi internet online banking (perbankan internet) Bank Islam, boleh la try step-step di atas ni. Semoga berjaya! :)

You May Also Like

9 comments

  1. Setakat sekarang CCL transfrr duit pakai cimb clicks ataupun maybank2u saja . InsyaAllah nanti kalau nk dftr bank islam CCL boleh terjah entri ini

    ReplyDelete
  2. da lama buat dah..hahah kne maintain bukak klo tak dlm masa 3 bulan die expired.kne buat login baru hee

    ReplyDelete
  3. Saya pengguna tegar internet banking bank islam..:)

    ReplyDelete
  4. Oh mudah rupanya.. terima kasih sebab kongsi tutorial ni

    ReplyDelete
  5. ok cikgu, faham dah ... bagus juga ada tutorial cenggini...

    ReplyDelete
  6. thankss ! baru tau hahah baru je daftar ^^

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p