mungkin korang tak tahu teka teki ni.. cuba jawab!

by - November 21, 2017
Malam-malam ni best juga kalau layan teka teki kan. Kebetulan tadi saya tengok BTS Run episod 27, dia ada beri soalan kuiz. Tapi 3 soalan jelah teka teki nya hahahaha. Korang try lah jawab. Kalau betul semua, saya bagi hadiah kay?


mungkin korang tak tahu teka teki ni.. cuba jawab!

mungkin korang tak tahu teka teki ni.. cuba jawab!

1. If a poisonous snake accidentally bites it's own tongue, will it die from it?

YES or NO?

mungkin korang tak tahu teka teki ni.. cuba jawab!

Translate: kalau ular yang beracun terrrgigit lidah dia sendiri tanpa sengaja, adakah ular beracun tersebut akan mati?

YA ATAU TIDAK?


2. Can a snake move backwards? Can it go in reverse?

CAN or CANNOT?

mungkin korang tak tahu teka teki ni.. cuba jawab!Translate: bolehkah ular bergerak ke belakang? bolehkah ular undur ke belakang?

BOLEH ATAU TIDAK?


3. Do snails have teeth?

HAVE OR HAVE NOT?

mungkin korang tak tahu teka teki ni.. cuba jawab!

Translate: adakah siput mempunyai gigi?

ADA ATAU TIDAK?



Dah fikir jawapannya?

Nak tahu jawapannya apa?

....
...
..
.

Okay let's check it out!

Answer:
1. YES. The snake will die.
2. CANNOT. Snakes cannot move backwards.
3. YES. Snails have teeth!

Haaa berapa betul? 3 out of 3? Kalau betul semua, meh saya bagi hadiah..

...

...

...

...


Hadiah senyuman dari saya terlebih cukup la kan? hahahahha. 

Ok daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

6 comments

  1. Hahaha.. ok la. Selalu entry serius je kan sesekali layan teka teki seronok juga

    ReplyDelete
  2. 😂😂😂 hahahahhaha.. nasib baik dua betul
    (ni dah tambah pengetahuan am 😊)

    ReplyDelete
  3. haha!comey sungguh hadiah teka teki ni..next teka teki please!haha

    ReplyDelete
  4. Hahaha saya betul 1 je. Nombor 2 😄

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p