Total Pageviews

Cara Renew Domain Blog/ Website Melalui Online Banking

by - April 26, 2018
Cara Renew Domain Blog/ Website Melalui Kaedah Pembayaran Online Bank Transfer | Domain blog saya www.sayidahnapisah.com ini lahir pada 1 Mei 2015. Iye. Pada hari pekerja haha. Tahun ni nak masuk 3rd year anniversary. Tapi bukan nak cerita pasal tu sebab saya belum renew lagi untuk tahun ni (bakal bayar). Now, saya nak share bagaimanakah cara renew domain NetKL melalui Online banking; cimbclicks & maybank2u.


Cara Renew Domain Blog/ Website Melalui Kaedah Pembayaran Online Banking

Cara Renew Domain Blog/ Website Melalui Kaedah Pembayaran Online Banking | sumber: Google
1. Login CIMB Clicks // Maybank2U

2. Kemudian, klik Pay & Transfer > Transfer Money (untuk CIMBClicks) //
klik Accounts & Banking > Transfers > New 3rd party account transfer (untuk Maybank2u)

3. Isi details yang berkaitan

MAYBANK
Account Name: NetKL Network
Account Number: 5644 0900 2675
Recipient email: sales@netkl.com
Recipient reference: [ mention your Invoice No. or Domain Name here ]

CIMB Bank
Account Name: NetKL Network
Account Number: 8000 7552 26
Recipient email: sales@netkl.com
Recipient reference: [ mention your Invoice No. or Domain Name here ]

4. Klik Transfer Money (untuk CimbClicks) // klik Continue (untuk Maybank2u)

5. Request for TAC > isi nombor TAC XXXXXX di ruangan kosong yang telah disediakan

6. Confirm

7. Print receipt > Save

8. Macam mana nak memaklumkan pembayaran renew domain ini kepada pihak Netkl? 
Ada DUA cara:

(i) Emailkan resit bukti pembayaran melalui Ticketing System ini: https://billing.netkl.com/contact.php
ATAU
(ii) Emailkan resit bukti pembayaran kepada support@netkl.com.

Beza dua cara tu.. jika guna Ticketing System, ia sampai serta-merta, dan dijamin sampai. Jika support@netkl.com, kadang-kadang ada delay 5 minit. So, mana mana pun boleh sebenarnya. Pilihan berada di tangan anda. Undilah dengan bijak! Tibaaa masuk pasal undi hahaha. Mentang mentang nak dekat hari mengundi pilihan raya kann (PRU14).

Okay then.. kita akan terima email daripada Netkl mengatakan dia dah renew domain blog/website kita. yeayy!

DONE! So easy right?

Yang bagusnya Netkl ni servis dia mantop, cepat, memudahkan kita dan mesra alam. So, kalau ada masalah apa apa regarding domain or whatever yang ada kaitan dengan Netkl, hubungi lah Netkl. Kalau tak nak email, boleh call. Kalau tak nak dua-dua, boleh live chat (DM) di FB page mereka. Dijamin fast reply dari staff mereka. #sayabukanpromoteNetkl #pujije

Hotline : +6019-248 3858 (Call Only) (No SMS/Whatsapp)
Fax: +603-7966 5675
Email: sales@netkl.com or support@netkl.com
Facebook Page: www.facebook.com/netkl
Website: http://www.netkl.com

Working Days : Monday to Sunday (including Public Holidays)
Working Hours : 10am - 12 midnight (Email & Phone Support)

Okay itu sahaja. Semoga bermanfaat. Nite! Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

3 comments

  1. wah bagus info ni...akk pun nk renew bln 8 nnt...nak save entry ni siap2

    ReplyDelete
  2. Oo macam tu rupanya. Mudah je. Bolehlah buat nanti. Akak pun baru je pakai domain sendiri.

    ReplyDelete
  3. senang je rupanya! YEsss setuju service NetKL paling awesome

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p