TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Cara Daftar Cimb Click Online 2019.. buat akaun CIMBClicks mudah saja!

by - May 27, 2019
Cara Daftar Cimb Click Online 2019 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Semalam umi minta tolong saya buat akaun cimb clicks untuk beliau. Saya pun 'okay....... serius kakcik tak ingat macam mana nak buat akaun cimb click'. HAHAHA. Yela mana tak nya.. saya buat cimb clicks saya sendiri pada 5-6 tahun yang lalu. Sekarang dah tahun 2019. Mesti ada perubahan dari segi procedure dan cara cara buka akaun cimb clicks online banking. Untuk tidak menghampakan permintaan umi, saya pun try lah. acah acah tahu macam mana cara daftar cimb click Online haha. Senang je kot kan? Sekarang zaman dah maju. Semua melalui mobile internet saja. Heh.

Saya pun buka web CIMB Click Malaysia then ternampak 'register for CIMB Clicks'. Okayhhh cun! Klik situ and then follow je the flow. Eh mudah je rupanya cara mendaftar akaun cimbclick ni! Just few steps and.. done! Easy bohh.


Cara Daftar Cimb Click Online 2019.. buat akaun CIMBClicks mudah saja!


1. Layari web CIMB Clicks Malaysia https://www.cimbclicks.com.my/

Klik 'Register for CIMB Clicks'.
cara daftar cimb click online 2019
cara daftar cimb click online 2019
2. Klik 'CIMB ATM, DEBIT & CREDIT CARD'. Kemudian, isi maklumat berkaitan:

ATM/ Debit/ Credit Card Number: 16 nombor di kad CIMB yang warna merah tu
ATM PIN: 6 nombor password yang kita letak bila nak keluar duit di mesin ATM
Enter text as per above: taip nombor&huruf yang diberi

Dah selesai isi semua.. klik (tick) di kotak kecil yang tertulis 'By agreeing, I confirm that I have read and accept all the terms & condition therein'.
cara daftar cimb click online 2019
cara daftar cimb click online 2019
cara daftar cimb click online
cara daftar cimb click online 2019
3. Masukkan maklumat yang berkaitan.

CIMB Clicks ID - tulis gabungan apa-apa perkataan/nama & nombor (contoh: fatihah8)

CIMB Clicks Password - macam biasa lah. password untuk security. pastikan password ada sekurang-kurangnya 8 character. Terdiri daripada gabungan huruf besar, huruf kecil, nombor dan simbol (seperti . , / = ).
Contoh password: Fatihah.081199

Re-enter Password - masukkan balik password yang anda bina tadi

Mother's Maiden Name - yang ni soalan security. jawab je soalan yang diberi

Email address - emel anda. contoh: ghany7819@gmail.com

Dah siap isi semua.. klik 'I agree & submit'.
cara daftar cimb click online
cara daftar cimb click online 2019
4. Klik 'Request TAC'. 6 nombor TAC akan dihantar ke handphone anda. Letak nombor tersebut di ruangan yang disediakan. Klik submit/confirm.

Done!

Congratulation! Anda telah punmemiliki akaun CIMB CLICKS sendiri yezzaah! Hehe.

Kalau nak login for the first time nanti, akan keluar Terms & Conditions. Just click 'I Agree'.

Kalau nak baca boleh, tapi serius panjang gilossssssssss! HAHAHA. Saya scroll scroll scroll.. eh tak sampai lagi. Scroll scroll lagi for a few minutes baru sampai ke bawah haha. Lenguh jari den.
cara daftar cimb clicks online
cara daftar cimb click online 2019
Haa.. umi saya yang dah berumur 56 tahun (golongan warga emas) dah daftar cimb click. Anda bila lagi? Hehe

Bagi saya, internet online banking seperti CimbClicks dan Maybank2u (M2U) sangat memudahkan 'kerja' kita.

Bukan setakat orang yang dah berkerja di syarikat swasta mahupun kerja kerajaan, tapi pelajar lepasan SPM yang bakal masuk ke kolej/ matrikulasi/ Universiti & bekerja sendiri niaga/ bisnes pun kena buat.

Okay.. mungkin sesetengah orang yang tak tahu apa fungsi CIMB Clicks/ M2U ni? Apa kegunaan cimb click? Apa kelebihan kalau ada akaun cimb online internet banking? Penting sangat ke untuk daftar cimb click? Kenapa nak kena buat cimb click online?

- boleh tengok transaksi masuk dan keluar (transaction money), check baki akaun ada berapa, transfer money dengan cara mudah dan selamat (ada nombor TAC) anytime you want.

- tak perlu susah susah pergi ATM bank kalau nak transfer duit. tak perlu beratur panjang untuk masukkan duit ke dalam akaun, tak perlu hadap jammed untuk tengok gaji dah masuk ke belum, boleh check terus duit customer bank in.

- senang nak bayar bil ASTRO (tak perlu pergi ke pejabat pos), EPF KWSP, insurans, Tabung Haji, buat pembayaran balik pinjaman PTPTN tanpa perlu pergi ke pejabat. Nak topup pun boleh. Tak perlu pergi kedai atau minta kawan topup kan.
cara daftar cimb clicks 2019
cara daftar cimb clicks online 2019
Thats why orang kata sekarang ni semuanya di hujung jari sahaja acewah.

Okay thats all!

Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)

related: cara daftar cimb online, cara daftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb click 2019, cara buat cimb click 2019, cara daftar cimb clicks, cara buat akaun cimb clicks, cara daftar cimb clicks mobile, cara daftar cimbclicks secara online, cara mendaftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb bank, cara mudah daftar cimb clicks 2019, cara daftar cimb clicks malaysia, cara daftar cimbclicks online, cara daftar cimb online banking, cara daftar cimb klik, cara login cimb click, cara guna cimb clicks mobile, cara daftar cimb clicks via internet, cara daftar cimb click guna phone, cara membuat cimb click 2019, cara buat akaun internet banking online cimb, cara buat password cimb click, cimb clicks login id, cara nak tukar password cimb click, reset password cimb click, cara daftar cimb online 2019

You May Also Like

1 comments

  1. i already did. but sometimes cimb punye is annoying hahahaha im sorry but it's true. sobs

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p