http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!

By 9:22:00 PM , ,

Bagaimana cara untuk melapor diri tamat pengajian secara Online?

1. Pergi ke website Myself https://myself.jpa.gov.my
2. Log masuk (e-SILA-ID : nombor kad pengenalan)
**Kalau dia kata connection failed atau error ke apa, just REFRESH je banyak kali (F5). Then log masuk balik. Kalau dah log masuk, pastu macam page kosong atau error ke, refresh juga. Refresh je banyak kali.
3. Klik Menu Tab Pengajian

Oh sebelum Lapor Diri, sila hantar Keputusan Peperiksaan dulu (result setiap sem) di Tab Menu 'Hantar Keputusan Peperiksaan'. Then, hantar permohonan. Nanti tunggu pihak JPA luluskan.

done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!
hantar keputusan peperiksaan
Selepas result exam semua sem sudah diluluskan oleh pihak JPA (dimasukkan dalam sistem Myself), boleh la proceed ke bahagian 'Lapor Diri Tamat Pengajian'.

Maklumat Lapor Diri

Keputusan Akhir (result exam sem akhir, GPA & CGPA)
Tarikh Permohonan SPA (semua tentang SPA saya dah terangkan di SINI)
Perancangan selepas ini (Bekerja/sambung belajar)

Dokumen Lampiran

1. Slip Permohonan SPA (dekat mana nak download slip SPA? Baca di SINI)

2. Salinan Diploma/Ijazah/Master/PHD (Sijil Tamat Pengajian)
*jangan lupa kecilkan dulu saiz PDF/image sebelum upload. Ada tutorial disediakan di situ. Mudah je. Follow je step-step dia beri.
done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!
Choose File 'Salinan Ijazah'
done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!
Contoh Sijil Tamat Pengajian


3. Salinan Transkrip (result peperiksaan keseluruhan sem)
*jangan lupa kecilkan dulu saiz PDF/image. Ada tutorial disediakan. Mudah je. Follow je step-step dia beri.

done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!
Choose File 'Salinan Transkrip'
done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!
Contoh Transkrip Peperiksaan
Lepas dah selesai upload semua, klik 'Hantar Permohonan'

Done!

Permohonan akan diluluskan dalam tempoh 14 hari bekerja.

done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!

Goodluck!

Baca juga: done aktifkan akaun STAR!

p/s: Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray yang diperbuat daripada 100% bahan organik. Hanya spray dan sapu sahaja. Berkesan melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut, sakit pinggul, kebas-kebas, kejang, lenguh-lenguh, sakit segugut, selsema, terseliuh, resdung, tergeliat urat. RM80 termasuk postage untuk 1 botol. RM150 untuk 2 botol. Testimoni berkesan boleh tengok (klik) di SINI

Sesiapa yang nak beli Biobax atau nak jadi dropship/agen/mini stokis Biobax, boleh whatsapp saya 0172008642 (Sayidah)

done Lapor Diri Tamat Pengajian (JPA) Secara Online!
BIOBAX COOL THERAPHY
SPRAY DAN SAPU shj di tempat sakit!

You Might Also Like

5 comments

  1. hai kc ;) hehe lepas dh graduate ni smbg bljr ke kerja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ainaaa cyg. tak sambung belajar. cari kerja hehe

      Delete
  2. Unni x buat2 lagi.. thks info nya

    ReplyDelete
  3. oo ni untuk ape sebenarnya? untuk panggilan jpa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan. ni untuk sesiapa dah habis belajar degree. kena lapor diri tamat pengajian secara online

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.