Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan + Skema Jawapan | Selangor, Perak, Kelantan & Kedah

by - October 12, 2017
Okayyy.. UPSR dah habis.. PT3 subjek Matematik dah lepas.. So, sekarang tinggal SPM je for this year haha. Disebabkan saya baru je terima sorang student Addmath dan bakal start first kelas tutor Sabtu ni, maka saya sebagai guru tutor haruslah ushar ushar juga Kertas Peperiksaan Soalan Percubaan SPM Matematik Tambahan 2017 kan. Tapi tak nak la simpan sorang-sorang, saya nak share soalan percubaan spm 2017 matematik tambahan bersama skema soalan K1 & K2 trial addmath 2017. Just click the link!


Senarai Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan (Addmath)


Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan + Skema Jawapan | Selangor, Perak, Kelantan & Kedah
Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan + Skema Jawapan | Selangor, Perak, Kelantan & Kedah
KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 SELANGOR



KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 PERAK

KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 KELANTAN

KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2017 KEDAH

Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan + Skema Jawapan | Selangor, Perak, Kelantan & Kedah
Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan + Skema Jawapan | Selangor, Perak, Kelantan & Kedah
Cara Menjawab Soalan Fungsi Songsang
-- saya share step by step cara untuk jawab soalan fungsi songsang kertas peperiksaan Percubaan SPM (Kelantan) di dalam video ini:



Tips lulus addmath? 
Tips cemerlang peperiksaan matematik tambahan? 
Tips skor A exam addmath? 
Tips jawab soalan addmath dengan mudah dan pantas? 
Tips menjawab semua soalan peperiksaan yang diberi dalam masa yang ditetapkan? 
Tips tackle soalan peperiksaan SPM matematik tambahan?


Target tajuk mana yang kita rasa boleh bawa. Banyakkan soalan topik-topik yang dipilih. (baca entri Analisis & Tips Skor Matematik Tambahan (addmath) saya. link di SINI)

Banyakkan buat soalan; tak kisah le soalan trial, soalan ramalan, kertas model peperiksaan or paper last year. Yang penting buat.

Kalau tak tahu nak jawab, tengok jawapan. Tengok skema jawapan. Tengok jalan kira yang dibuat. Fahamkan.

Nothing impossible you know? Yang penting usaha dan doa. Berjaya tak berjaya belakang kira.

Okay itu sahaja. Goodluck gais. Daaa~ wassalam! :)

BACA JUGA:
Tips Skor A Kertas Matematik (PT3 & SPM)
addmaths &math modern dapat A+ dulu


Soalan Percubaan SPM 2017 Matematik Tambahan + Skema Jawapan | Selangor, Perak, Kelantan & Kedah
cari tutor/ cikgu tusyen maths/addmath/math modern? contact/ whatsapp me at 0172008642 (Area Seremban)

You May Also Like

1 comments

  1. Semoga dipermudahkan kepada mereka yang mengambil peperiksaan ini ;)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p