http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

TUTORIAL TUKARKAN KOMEN Google+ KEPADA KOMEN Blogger

By 6:40:00 PM ,

Tutorial Tukarkan Komen Google+ kepada Komen Blogger 


Assalamualaikum~

Kalau blogwalking ke blog-blog, rasa macam tak sah kalau tak tinggal komen kan? Tapiii, kadang-kadang kita malas nak tinggal komen di satu blog tu kalau :

1- Komen tu memerlukan word verification


Note : Yang ni memang ramai yang tak suka sebab melambatkan, menyusahkan dan melecehkan! Kalau sekali jawab, betul takpe. ada yang kali ketiga baru betul, rasa nak pang pun ada hahaha. Lagi satu, kalau jelas word tu okay lah jugak. Tapi ada yang samar-samar, tak jelas, sayup-sayup je di mata. Haihhh jangan sampai kesabaran ku hilang *muka serius* 


credit to fitrihadi.com


2- Komen Google+


Note : Memang ada kebaikan komen Google+ ni. Tapi ada sesetengah blog tu memakan masa yang lama untuk loading kotak komen G+ tersebut. Ada sesetengah blog pula, sampai ke sudah dia loading. Sampai ke sudah, tak boleh nak tulis komen sebab asyik loading je. Dah tak boleh nak komen, kita pun chow la dari blog tersebut. See, dah membazir satu komen yang boleh meningkatkan UV (unique visitor) blog beliau.


credit to jimpunk.net





Itu di antara 2 faktor penting yang menyebabkan pengunjung terbantut keinginan untuk meninggalkan mengomen.


3 langkah mudah menukarkan komen google+ kepada komen blogger (credit to kak mimin)



credit to  http://miminadam.blogspot.com/


  1. Dashboard - Google+
  2. Untick pada no 2 dalam gambar tu.
  3. Save


Done! Mudah kan? :)


Jom baca tutorial lain yang menarik !


Tutorial letak linkwithin dalam blog


Tutorial letak bloglist dalam blog


Tutorial ping entri ke semua facebook group dengan mudah!



You Might Also Like

6 comments

  1. jaman dolo2...guna google comment..skrg KG dah insap ni Pisah

    ReplyDelete
  2. betul2.. kalo mudah tinggalkan komen mesti jenguk lagi =)
    antara faktor mendorong org dtg blog..

    ReplyDelete
  3. Thank sis bagi info ni...akak dah buat.. :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.