http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

TUTORIAL LETAK LINKWITHIN DALAM BLOG.

By 7:08:00 PM

 

TUTORIAL LETAK LINKWITHIN DALAM BLOG

 Assalamualaikum semuaaa~!

Haaaa nak buat tutorial sikit nih hehe. Tutorial letak LINKWITHIN di dalam blog. Tahu tak apa itu linkwithin? Link within ni kalau nak tahu~ ce tengok bawahhhhh sekali selepas setiap post/entry saya ada apa? Ada anda mungkin juga meminati: kan? Atau ada certain blog bahasa omputih. You might also like. Haaa saya punye bahasa ommelayu je haha. Sooo, yang tu le linkwithin nye. 


Best ada linkwithin ni. Sebab entry entry lama kita akan melekat kat situ. So, nanti pengunjung2 yang datang blogwalking ke blog kita boleh tengok entry lama kita yang dah berhabuk habak zama dulu kala. Jap ada ke berhabuk habak? adoii haha. Kekadang saya pun tergoda nak klik entry lama saya punya sendiri dekat linkwithin tu. haha. Kebaikannya lagiiiii bounce rate blog kita akan menurun sebab pengunjung yang datang stay lebih lama di blog kita. Haaaaa apa benda pulak le bounce rate tuuu? Haa nak tahu? InshaaAllah ada masa saya buat entry pasal bounce rate ni hehe.


Okay lah jom kita tengok acano nak letak benda tak alah itu :p

1. Klik http://www.linkwithin.com/learn

linkwithin
TUTORIAL LETAK LINKWITHIN DALAM BLOG.


2. Isi details yang berkaitan dalam kotak tu. Dah letak semua klik Get Widget!


TUTORIAL LETAK LINKWITHIN DALAM BLOG.
TUTORIAL LETAK LINKWITHIN DALAM BLOG.
3. Then, nanti akan direct kepada website ni. And ikut je step step benda tu ajar.

install link within
TUTORIAL LETAK LINKWITHIN DALAM BLOG.

And done! 

Tutorial ni kredit to DYLLA REZAN. Saya letak benda ni ikut tutorial beliau hehehe.        

Okay thats all. Harap2 membantu. Yang baik datang dari Allah :)

Wassalam.

#ExchangeFeedGroup #EFGBukanSembangKosong


Nak tahu apa itu #ExchangeFeedGroup. Klik gambar ni! :D
                           

You Might Also Like

16 comments

  1. very good lah KC :)
    #EFGSEMBANGKOSONG..

    ReplyDelete
    Replies
    1. efg sembang kosong kak na? hehee

      Delete
    2. KC ni.. nampak je typo ye..! hehehehehe... :p

      Delete
  2. owhhhh gitu je..hahah...tengkiuu adik manissss :D

    ReplyDelete
  3. Haa betul tu so takdelah post lama tu terkubur je hehehe thanks Sayidah for the credit :)

    ReplyDelete
  4. Dulu tercari-cari gak cara nak buat ni. Tapi tengok kat member blog ada yang pakai shareaholic. so akak dah pakai shareaholic. bagus jugak awk buat tutorial ni. Mana la taw akk nak tukar ke kan. Boleh refer entri awak ni. Tq sayidah

    ReplyDelete
  5. good job dear =) nice sharing..

    #EFGbukansembangkosong

    ReplyDelete
  6. info yg bernas, tq for sharing....

    ReplyDelete
  7. dulu ada probm dgn linkwithin, so CN guna outbrain jer, ok gak ;)

    ReplyDelete
  8. amboihhhh.... besaq nya logo EFG ditepeknya... hehehehe... :)

    ReplyDelete
  9. nice sharing . penah guna dulu pastu tuka pakai apa dah lupa . huhuu

    ReplyDelete
  10. terima kasih atas perkongsian ini... muah ciked

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.