http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

RESIPI IKAN TALAPIA MASAM MANIS BANGKOK

By 2:17:00 PM ,

RESIPI IKAN TALAPIA MASAM MANIS BANGKOK SEDAP DAN MUDAH


ikan talapia masam manis
credit : mylifeonlymyworld.blogspot.my




Bahan-bahan


500gm ikan talapia
3 sudu tepung jagung
Minyak untuk menggoreng
Garam

Bahan untuk sos


2 sudu pati limau nipis
1 batang timun
100 gram daun ketumbar
2 hiris nanas dipotong dadu
2 sudu sos cili
4 sudu sos Thai
3 ulas bawang putih dihiris
1 ulas bawang Holland dihiris

Cara membuatnya 


1) Siang dan basuh ikan
2) Gaul ikan dengan tepung jagung dan garam
3) Panaskan minyak
4) Gorengkan ikan sampai garing,toskan. Asingkan ikan yang telah digoreng

Bahan untuk sos


2) Tumis bawang Holland dan bawang putih sehingga naik bau
3) Masukkan nanas dan timun yang telah dipotong dadu
4) Masukkan sos cili dan sos Thai
5) Bila pekat masukkan pati limau dan daun ketumbar

Sumber : Mingguan Malaysia 26 Julai 2015

Selamat mencuba! :D

RESEPI LAIN YANG MENARIK!




You Might Also Like

6 comments

  1. wah KC...bagus ni awal2 dah belajar masak...hahahha..the best part is ikan tilapia tu memang sedap

    ReplyDelete
  2. Nak try la resepi ni...

    Dapatkah tips pemakanan secara alami Rawatan Tips sihat tanpa kos

    ReplyDelete
  3. http://madey09.blogspot.my/
    kenalkan blog Etuza..hummm!! nyam..

    ReplyDelete
  4. pergh terangkat tengok gambar tu..sedapnyaa

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.