http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

RESEPI SUM SUM BUNGA

By 4:31:00 PM ,


RESEPI SUM SUM BUNGA



RESEPI SUM SUM BUNGA




Bahan-bahan dan cara membuat sum sum bunga


1 cawan tepung beras 5 cawan santan pekat Secubit garam Kacau semua bahan itu..bukan atas api ye. Bila dah rata, baru kacau atas api.
Selepas itu, masukkan daun pandan.
Kemudian kacau sehingga pekat meletop-letop kemudian masuk dalam cetak bunga.

Nota : cetak boleh dalam pelbagai bentuk. Boleh beli di kedai kedai. Macam macam ada :D Nak masukkan dalam loyang dan bekas pun boleh :)

Gula kabung + gula pasir 1 sudu Kacau semua bahan itu atas api sehingga pekat. Taraa dah siappp!! :D

Selamat mencuba.

credit to: my cousin kak t :)


RESEPI LAIN YANG MUDAH DAN SEDAP!

Resepi kuih sagu meleleh

Resepi kuih cornflakes madu dan cornflakes coklat


Resepi lempeng



You Might Also Like

13 comments

  1. Awat macam senang je resepi die...hehehe

    Jemput join Mini GA Cik Mimie ye :) http://norshamimi.blogspot.com/2015/07/topup-mini-giveaway-by-cik-mimie.html

    ReplyDelete
  2. CAMNE RASA DIA EH..? eh, tercapslock pulak..hihihi...

    macam nak cuba! :D

    ReplyDelete
  3. nak buat betuk burung kc tu lah hahahahhaha

    ReplyDelete
  4. Sedapnya sum sum.. Lama tak makan..

    ReplyDelete
  5. Sekali sekala makan waktu musim panas...wah nikmat..

    ReplyDelete
  6. adoi la kc...comel aje bunga tu...nak makan sayang la..terlalu comel..kang kena makan jd taik...heheeh

    ReplyDelete
  7. Nama resepi ni first time dengar...kalau buat bentuk lain xde la nama bunga eh..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.