UV PV Bulan November 2016 Blog sayidahnapisahdotcom

by - December 04, 2016
Apa itu UV? UV = Unique Visitor.
Apa itu PV? PV = Page View.

Pendek kata, UV PV ni adalah bilangan kunjungan orang ke blog kita. Haa tu adalah UV PV. Tapi apa beza UV dan PV ni? 

Contoh:
Seorang masuk blog. Tapi dia baca 5 entri.
So, UV=1, PV=5.

That's why la kalau kita tengok angka PV mesti lebih banyak dari UV. Okay faham kan hehe. So sekarang, saya nak share UV PV Bulan Nov blog saya yang tak seberapa ni. 

UV PV Bulan November 2016 Blog sayidahnapisahdotcom
UV PV Bulan November 2016 Blog sayidahnapisahdotcom
UV (users) : 63,550
PV (pageviews) : 172,585.
Bounce rate : 23.89%

Saya agak kecewa sikit *sobsobb* sebab UV PV blog saya bulan Nov menurun daripada bulan Oktober. 
Tapi bounce rate saya dah makin menurun yeay! Oh untuk pengetahuan korang, bounce rate blog ni kalau makin rendah, makin bagus tau. Tapi jangan rendah sangat sampai 5-10 %.

Ni UV PV Bulan Oktober blog saya:

UV PV Bulan Oktober 2016 Blog sayidahnapisahdotcom
UV PV Bulan Oktober 2016 Blog sayidahnapisahdotcom
UV (users) : 72,231
PV (pageviews) : 192,361
Bounce rate : 24.85%

Meh saya share satu tips cara nak rendahkan Bounce Rate blog: pilih template responsive untuk blog. Search je kat Google 'template responsive', nanti banyak keluar pilihan yang ada :)

Sekian~ daaa!

Baca juga:

You May Also Like

10 comments

  1. waaah .. hebatnyaaa kak chik . :D

    ReplyDelete
  2. Wah..semoga blog ni makin hebat trafik pun hebat

    ReplyDelete
  3. untung la KC..sentiasa meletop UV PV...tahniah

    ReplyDelete
  4. hebatnya... tentu seronok berblog kalau ada hasilnya kan, ni akak tgk nuffnang uv n pv akak x cecah 100 pun.. isshhh

    ReplyDelete
  5. Perghh mantapnye trafik blog ni, kena menuntut ilmu dengan tuan blog ni la kalau macam ni

    ReplyDelete
  6. Tinggi trafik kC...teruskan lagi...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p