pageviews blog dah menjangkau 4 juta!

by - July 18, 2017
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua! Saya busy sikit sekarang ni, tu yang selalu update 1 entri je sehari (walaupun takde orang perasan hahahha). Kekadang tu 2 entri kalau dah gian nak menulis hahaha like yesterday. So, harini satu jelah ye entri cerita pasal pageviews blog. 1 jelah sebab job dari oxford fajar untuk check jawapan buku Matematik Form 4 tak siap lagi padahal esok nak hantar wakaka. Soo.. ada apa dengan pageviews blog sayidahnapisahdotcom yang comel ni? :P


pageviews blog dah menjangkau 4 juta!


Ni saya nak share my happiness with all of you! 

Pageviews (PV) blog sayidahnapisahdotcom dah mencatat 4,000,000! Alhamdulillah! *tepuk tangan berjemaah


pageviews blog dah menjangkau 4 juta!
pageviews blog dah menjangkau 4 juta!
Dan lagi gembiranya, saya ambil masa 5 bulan untuk PV blog naik 1 juta dari 3 juta ke 4 juta berbanding dengan dulu saya ambil masa 6 bulan untuk naikkan PV blog sebanyak 1 juta dari 2 juta ke 3 juta. Its an amazing achievement for me!

Tapi, kalau ushar kat Google Analytic (GA), 5 bulan tersebut (20/2/2017 - 18/7/2017) belum capai lagi 1,000,000 pageviews. Hampirrr je nak sampai hahha.

pageviews blog dah menjangkau 4 juta!
pageviews blog di GA
Actually, nak lagi tepat bacaan PV, kita tengok kat GA. Tapi kalau nak gembirakan hati dan beri semangat untuk update entri, moh le kita tengok PV kat dashboard blog sahaja muahahahaha!

Salah satu tips penting nak PV blog banyaksss, sila update entri selalu ye hehe. Update le whatever entry you want, you like, you passion with. Kekadang entri yang 'ntah pape' or entri suka suka or entri yang kita tak sangka hits tu laaa dia nak hits hahaha. We'll never know. 

Contohnya, macam popular posts blog saya minggu ni, ada satu tu entri bertajuk MOOD STUDY BILA NAK DATANG WEH kan? Haaa tu antara entri ntah-pape-pape saya zaman study dulu. Tapi see? Ada jugaa orang nak baca sehingga kan tersenarai antara salah satu popular post sayidahnapisahdotcom walaupun entri tu dah lama. Mungkin mereka terserempak kat Google or kat mana-mana kot.

Kelakar tapi itu lah Allah nak tunjuk kan. Entri simple pun ada orang nak baca. Sooo jangan lah takut untuk buat entri 'merepek' or entri personal or entri 'membebel' dan sewaktu dengannya.

Apa yang penting? UPDATE ENTRI SELALU :) & don;t give up kay ;)

Tu salah satunya lah petua atau tips 'lapuk' untuk naikkan PV blog. Kalau nak tips lain, boleh baca entri ni : tips tingkatkan trafik blog.

Okay lah, nak sambung buat job oxford ni hehe. Daaa~ wassalam :)

You May Also Like

22 comments

  1. Akak setuju jugak dengan KC sebab pernah update entri ntah hape2 je, tetiba mencanak views. Terus excited. Ni sedih sikit adsense tak muncul2... hahahaha.. Anyway tahniah KC! Semoga terus sukses~

    ReplyDelete
  2. Hahaha...i'm coming kc...i x kejam ok...tahniah kc, pv dh cecah 4juta...kipidap dongibap..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, rezeki sayidah tu

    Merasa nombor besar macam tu

    ReplyDelete
  4. DAEBAKKKKKK... Jauh ni nak kejar, hahaha.

    ReplyDelete
  5. Inspirasi buat akak yang baru nak belajar blogging dengan betul

    Syabas anak muda

    ReplyDelete
  6. Tahniah, perghh 4juta tu. Mohon tunjuk ajar sikit ;)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah , tahniah . Kita tak tahu la bila nak capai 4juta tu , hehe .

    ReplyDelete
  8. Tahniah kak. Hebat la kak. Terbaik kak. :D

    ReplyDelete
  9. Tahniah. Migha jauh lagi nak sampai 1 juta. Nak kena rajin update la nie.

    ReplyDelete
  10. Tahniah. Saya sejuta pun dah excited kemain. Ni kan pulak 4 juta. Wow

    Kipidap

    ReplyDelete
  11. Rajinnya update setiap hari..banyak betul idea

    ReplyDelete
  12. Tahniah!! May Allah bless you always..semoga dipermudahkan urusan tu nanti! Keep it up haaa! :D

    ReplyDelete
  13. tips menarik la sis! thank you sgt, kite pun merangkak lagi nak 100 ribu view pon susah haha

    thanks for the infoo

    jemput singgah ye http://www.syakillaazam.my/tip-kesihatan/mengapa-orang-obesiti-tidak-berasa-kenyang/

    ReplyDelete
  14. Setujuuu. Kena rajin update which I hardly do T___________T

    Tahniah!

    ReplyDelete
  15. I is kagum ☺ ... all the best girl. Keep on blogging.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p