http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

CORRECTION PLEASE...

By 2:01:00 AM

Salam semua! Bismillahh..

Pernah dengar tak.. Betulkan yang biasa,biasakan yang betul ??

Bukan nak menghina. Apatah lagi mengaibkan orang.
Tapi sekarang ni saya selalu tengok manusia2 membuat kesilapan yang kecik2. Tak besar mana pun.
Tapi bagi saya, yang kita anggap remeh itulah melemahkan iman kita sebenarnya.

What's that kesilapan kecil??

1) Minum air by using tangan kiri.

2) Menguap berbunyi.

3) Menguap tak tutup mulut.

4) Bila makan guna sudu, yang menyuap makanan ke dalam mulut ialah tangan kiri.

5) Masuk bilik air kaki kanan. Keluar kaki kiri.

6) Masuk bilik or rumah dengan kaki kiri, tak baca bismillah.

7) Solat sendiri-sendiri kat bilik asrama .At the same time, roomate dia lagi sorang pun tgh solat sendiri kat bahagian lain.

8) Habiskan perbualan dalam telefon dengan BYE, supposed to be ASSALAM.

Yes. Memang beul kita manusia. Selalu buat kesilapan.
Manusia juga kalau kita tak tegur kesilapan yang dia dah buat, dia takkan tahu dia sedang membuat kesilapan.

So, whats the solution?
Perbaiki diri. Istiqamah walaupun sedikit.
Kalau kita nampak manusia lain di sekeliling membuat kesilapan, tegur dengan berhikmah.
Kalau tak mampu atas reason yang tertentu, kita doakanlah supaya dia berubah..
Ingatlah.. Betulkan yang biasa, biasakan yang betul.




Okayy uolls. Jam dah menunjukkan pukul 1.47am. Tilam dah memanggil-manggil tu. Hehe..
Gudnyte. Wassalam ;)

You Might Also Like

5 comments

  1. btol2.. xsalah pun :) kalau orang tak nak terima, kita jangan melatah k ;)

    ReplyDelete
  2. blogwolking n comment here.. =)

    info yg baik dik.. he2.. saling mengingati 2 kan amalan mulia..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.