http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

PERFECT? OF COURSE WE ARE NOT.

By 2:51:00 AM

Salam semua!! Bismillahhhh..

Tadi sedang ber-facebook-walking.. 

Tetibe terjumpa la satu status kat satu group ni..

--------------------------------------------------------------------------------------


JADILAH LELAKI YANG TAMPAN AKHLAKNYA 


Jadilah seorang lelaki yang beriman,
Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah,
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam,
Yang senantiasa haus dengan ilmu,
Yang senantiasa dahaga akan pahala,
Yang solatnya adalah maruah dirinya,
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar,
Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu,
Yang senaantiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah.

Jadilah seorang lelaki,
Yang menjaga tutur katanya,
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya,
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya,
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang,
Yang mempunyai kawan dan tidak mempunyai musuh.


-----------------------------------------------------------------------------------------


Hmm okeh saya memang bukan lelaki. Tapi saya manusia macam kaum adam jugak. So, nasihat-nasihat tu sebenarnya terkena kat diri sendiri jugak. Cuma kena ubah kan word 'lelaki' kepada 'wanita' je. *Hehehe saya kan wanita.* 


Terasa macam tak terdaya je nak jadi wanita yang tampan akhlaknya. Cakap senang tapi bila nak buat.. ce buat sikitt.. Hehe. Tapi yela kan.. Yang penting.. Usaha, doa n tawakkal. 


Sebab yang paling penting, kita ada usaha untuk berubah ke arah yang lebih baik dari sebelumnya. Then, doa supaya boleh istiqamah and lastly tawakkal .. Moga amalan kita diterima Allah. InsyaAllah :)


Tapi back to status kat atas tu kan.. Hmmm ada ke lelaki yang tampan akhlaknya sampai begitu sekali?? Bukan nak menghina apatah lagi nak memperlekeh kaum adam zaman sekarang, atau sewaktu dengannya. Sebab memang kita takkan sempurna sampai begitu sekali. Mesti ada buat dosa. Hanya Rasulullah S.A.W. ialah manusia yang paling sempurna. So, kita yang manusia biasa ni takkan la boleh jadi perfect 100% right? ;)









‎::- 4 Rahasia Ketenangan Hidup -::

1. Aku yakin bahwa rezekiku tidak tertukar, karena itu hatiku tenang.
2. Aku yakin amalku tidak mungkin digantikan oleh yang lain, karena itu aku semangat beribadah.
3. Aku yakin bahwa Allah mengawasiku, karena itu aku malu bermaksiat.
4. Aku yakin bahwa mati selalu membuntutiku, karena itu aku selalu siap menghadapinya.

( Hasan Al-Bashri )


Okeh la semua.. Selamat malam !Wassalam :)



You Might Also Like

2 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.