BERMULANYA KISAH KU DI ALAM SEM TIGA.

by - September 16, 2013


Salam semua! Bismillahhh...

Huhh dah lama tak update . Hehe al-maklumlah orang busyy.. Uit busy kerr? :p

Harini hari Malaysia. Selamat Hari Malaysia uolls! Alhamdulillah masih boleh hidup dengan aman di negaraku terchenta ini. :)

Masuk minggu ni, sudah minggu ke-2 sem3 ku bermula. 

Jadual? So far,tak de kelas tuto lagi ..Petang memang free. Khamis pulak langsung takde kelas. Mula2 ni disebabkan takde assignment rasa boring la jugak. Takde benda nak buat. Duk kat bilik je. Balik2 tengok muka roomate. Roomate tengok muka kita. Tengok movie la! Haha tak berfaedah betui kan. 

Subjek? Sem ni ambik differential equation, probability&statistic II, linear algebra, kemahiran berfikir, bakti siswa and asas keusahawanan. Total 15 jam kredit only. Tapi bulan 10 nanti nak kena tempuhi TOCIE pulak. Aduyy takutnyaa. TOCIE ni kira macam MUET jugak la. Sebab dulu time matrik MUET dpt band3 jep. Untuk graduate,at least kena band4. So, sebab tu kena ambik TOCIE ni. Doakan ye smoga saya n kwn2 dpt buat dgn baik! Aminn.

Roomatess? Saya dapat seorang junior!! Sebab ade sorang roomate tu keluar, pindah blok lain, yang lebih selesa mungkin. Roomate baru ni nasib baik betul2 junior, umuq 19tahun. Jitra mariii. Loghat nya agak pekt jugak. Syiok dengaq. Hehe. Baik pun baik. seperti senior roomate nya laa. :p

Sepanjang tak update blog ni, sebab saya ade pergi kem kat langkawi + preparation untuk minggu orientasi + minggu orientasi .. Sangat best! Dapat banyak pengalaman manis. Pahit boleh tahan lah. Hubungan antara sahabat , felo bertambah erat. Makin faham selok belok and cara berorganisasi. Ade jugak yg baru kenal orang tu masuk MTM. Conclusionnya , tak rugi lah balik awal ke kolej, tinggalkan kuih raya kat rumah and tak dapat jumpa anak buah. Hehe. Everythings happen must be a reason right :)

Lastly, nak share doa Umar al-Khattab, jumpa kat novel SUNAN MUSAFIR karya Ramlee Awang Mursyid.. 
"Ya Allah, jadikanlah amalku soleh semuanya dan jadikanlah ia ikhlas kerana-Mu dan janganlah Engkau jadikan untuk seseorang daripada amal itu sedikit pun. " AMINN :)

Wassalam :)






You May Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p