http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

APA ITU WORDLESS WEDNESDAY ?

By 11:22:00 PM

 Assalamualaikum ~!

Okay pertanyaan di atas itu ikhlas dan innocent tau. Dari duluuuuuu dah  saya nampak wordless wednesday tu ,everywhere sangat. Dari duluuuuu dah saya sedar akan kewujudan benda alah ni. Dari duluuuu jugak saya rasa nak tahu sangat kenapa semua orang ramai buat entri wordless wednesday. Dari dulu dari dulu asyik tertanya tanya and sekarang dah tahu dah jawapannya.

Berkat usaha search kat Encik Google, dapatlah makanya saya tahu apa itu wordless wednesday.

Here you are~

Wordless Wednesday  
bermaksud 'Hari Rabu Tanpa Perkataan' jika diterjemahkan dalam bahasa Melayu, namun

Maksud sebenarnya adalah pada setiap hari rabu, semua blogger di dunia akan mmbuat satu entri tanpa menulis sepatah pun perkataan kecuali letakkan tajuk wordless wednesday dan gambar sahaja. Dengan adanya gejala WW ini, sedikit sebanyak akan melatih kreativiti setiap blogger dalam menyampaikan sesuatu tanpa sebarang penjelasan.

Pengasas WW ?

Berasal daripada luar negara dan disebarkan di Malaysia oleh anak tempatan iaitu Encik Eman&Encik Andy.

Nak tahu lebih lanjut ?

Facebook : https://www.facebook.com/WordlessWednesdayMy?fref=ts

Blog : http://malaysianww.blogspot.com/

Credit : IzzaraAmani


Credit : BusyraTakiyudin

Okay dah tahu dah. Lepas ni boleh la buat :p

Wassalam :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Sayidah comel, kak ana dah jawab Liebster di anajingga kay, following di sini #544 dan G+, heppi blogging my dear :)

    ReplyDelete
  2. Tak Pernah berwordless wednesday. Sbb tiap2 hari mesti nk bercakap. Hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap mcm biasa je. Just buat satu entri utk wordless wednesday :D

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.