http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

GIVE MORE, EXPECT LESS

By 12:58:00 AM

Assalamualaikum semua~

Tahu tak perasaannya bila kita sungguh-sungguh, tapi balasan yang diterima tak semenggah mana?

Pernah rasa tak bila kita layan dia baik baik, tapi dia layan kita so-so aje ?

Macam mana rasanya kalau kita bagi yang terbaik pada seseorang, tapi dilayan balik endah tak endah aje?

How does it feel when we put all of the efforts to something, but still no one realize it ?


It hurts.
It hurts. A lot.
It cause pains to our heart.
Such a great pain.





Tapi sepatutnyaa, tu lah. Orang kata give more, expect less.





Yeah untuk capai kebahagiaan kita kena give more expect less.





Kita rasa sakit, kecewa sebab kita letak harapan yang terlalu tinggi.





Sepatutnya kita buat sesuatu kerana Allah. Niat ikhlas kerana Allah. So that anything that will come to us, it doesn't matter. Doesn't effect our feelings.


Cause anything we do, we'll do it because of Allah :)

Wassalam :)




You Might Also Like

10 comments

  1. Mungkin akk meletak harapan tinggi pada si dia.

    ReplyDelete
  2. Cik Mimie selalu expect lebih..tpi yg dapat so-so...hohoho...need to change myself..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh ~ we need to change ourselves to be better :D

      Delete
  3. perkara macam ni memang selalu berlaku, even kadang-kadang kita tak terniat pun untuk expect more from someone, but we still did tanpa kita sedar.. Zue selalu jugak alami perkara yang sama and Zue agree sangat tentang niat ikhlas kerana Allah swt. Insyaallah segalanya akan baik kalau kita selalu niat macam tu.. Hope sis pun baik-baik jugak! p/s: smile cuz you deserve to be happy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niat kerana Allah tidak pernah kecewa. InshaaAllah. You also, be happy :D

      Delete
  4. Betul.betul.betul. Buat sesuatu ikhlas kerana Allah, mesti hati tak kecewa :)

    ReplyDelete
  5. betul tu . yang penting ikhlas dan kita suka dengan apa yang kita ubat kan

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.