GIVE MORE, EXPECT LESS

by - February 17, 2015
Assalamualaikum semua~

Tahu tak perasaannya bila kita sungguh-sungguh, tapi balasan yang diterima tak semenggah mana?

Pernah rasa tak bila kita layan dia baik baik, tapi dia layan kita so-so aje ?

Macam mana rasanya kalau kita bagi yang terbaik pada seseorang, tapi dilayan balik endah tak endah aje?

How does it feel when we put all of the efforts to something, but still no one realize it ?


It hurts.
It hurts. A lot.
It cause pains to our heart.
Such a great pain.





Tapi sepatutnyaa, tu lah. Orang kata give more, expect less.





Yeah untuk capai kebahagiaan kita kena give more expect less.





Kita rasa sakit, kecewa sebab kita letak harapan yang terlalu tinggi.





Sepatutnya kita buat sesuatu kerana Allah. Niat ikhlas kerana Allah. So that anything that will come to us, it doesn't matter. Doesn't effect our feelings.


Cause anything we do, we'll do it because of Allah :)

Wassalam :)




You May Also Like

10 comments

  1. Mungkin akk meletak harapan tinggi pada si dia.

    ReplyDelete
  2. Cik Mimie selalu expect lebih..tpi yg dapat so-so...hohoho...need to change myself..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh ~ we need to change ourselves to be better :D

      Delete
  3. perkara macam ni memang selalu berlaku, even kadang-kadang kita tak terniat pun untuk expect more from someone, but we still did tanpa kita sedar.. Zue selalu jugak alami perkara yang sama and Zue agree sangat tentang niat ikhlas kerana Allah swt. Insyaallah segalanya akan baik kalau kita selalu niat macam tu.. Hope sis pun baik-baik jugak! p/s: smile cuz you deserve to be happy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niat kerana Allah tidak pernah kecewa. InshaaAllah. You also, be happy :D

      Delete
  4. Betul.betul.betul. Buat sesuatu ikhlas kerana Allah, mesti hati tak kecewa :)

    ReplyDelete
  5. betul tu . yang penting ikhlas dan kita suka dengan apa yang kita ubat kan

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p