http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

MATH Is BEAUTIFUL

By 7:34:00 PM




Nak kena study balik sikit Calculus nihehe.

Al-maklumlah dah lupa apa yang dah belajar sem lepas haha

Yela mana tak nye kelas Kaedah Matematik pagi tadi ada yang blur adoii.

Lecturer Kaedah Mtematik saya, Dr.Chen yang cantik gojes ni cerita kan..
Dulu time beliau belajar kat UPM ,lecturer maths beliau setiap kali selepas menulis formula or megajar di whiteboard, mesti lecturer tersebut akan berkata 'Math is beautiful. Math is beautiful. Math is beautiful.'
Dr Chen pun tak tahu tang mana yang beautifulnye tu haha.
Tapi Dr Chen kata sekarang ni beliau dah faham apa yang beautiful nya maths nidan memang Math is beautiful*sambil tersenyum*

Kami yang tengah mengadap Dr Chen ni tak tahu nak angguk ke hape sebabbbb
kami tak rasa pun math tu beautiful! ahahhaha

Dan bg pendapat saya, kami ni belajar maths just nak lulus exam je.
Tapi kalau orang yang betul betul faham apa itu maths dan mengkajinya, yes they will find it that math is beatiful.
Yela Dr Chen ni baru je habis PHD at UK. 
Terror kan? Pheww~ hebat hebat.


But memang betul la Math is beautiful
Kan? 
>.<


You Might Also Like

5 comments

  1. Kalau kita memang faham betul-betul, then we will find the beauty of it :)

    ReplyDelete
  2. Yupp kalau kita faham dan memahami baru la kira tahu canrik ke tak cantik hehehehe

    ReplyDelete
  3. kalau tak minat memang tak nampak dekat mana keindahannya. sama jugak kalau tak suka dekat orang semua yang kita nampak buruknya aje. heheh.

    ReplyDelete
  4. yes,,sokong sangat..math is beautiful..dayah minat sngt dengan math tapi nak buat mcm mna dpt kos bahasa pulak..main la dngn pelbagai bahasa..hehe

    ReplyDelete
  5. ada company yang bagi test math sebelum interview. dah bese pki calculator, mmg hancur la jwpnnya. hahaha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.