http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

NOVEL AWAN

By 6:00:00 PM

Assalamualaikum~




"Kau tak bodoh. Kau cuma berada pada level yang berbeza. Aku baru sedar benda ni tadi. Kita semua berbeza level. Kita macam duit. Ada yang RM50. Mungkin aku RM5, Izaq RM10, dan kau 10sen. Nilai aku dan Izaq boleh beli benda mahal. Tapi nilai kau yang kecik boleh beli gula. Nilai aku dan Izaq tak boleh, sebab terlalu besar." Aku pandang ke arah dinding yang dipandang Amir Hakim. "The thing is , bukannya betapa tinggi nilai kita, tapi macammana kita boleh manfaatkan nilai kita."

         "Aku..." Amir Hakim pandang ke arah aku. "Aku tak berapa faham apa yang kau cakap. Tapi aku rasa kau tengah puji aku."

         Aku tergelak. "Mungkin?"

         Izaq masuk, dan menjamah bahu aku dengan tangannya. "Kita semua special. Allah jadikan kita berbeza-beza supaya kita boleh fikir dan nilai sendiri hidup ini. Supaya aku boleh lengkapkan kau, dan kau boleh lengkapkan aku."





"Musibah datang untuk mengubah manusia. Jadi baik, atau jadi buruk, pilihan manusia tu sendiri," kata Izaq.






Aku belajar sesuatu. 'Sampai bila-bila', 'selamanya' dan 'forever' tu cuma kekal selagi kita hidup. Bila kita mati, benda tu cuma tinggal kata-kata.






Appreciate what you have, before time makes you appreciate what you had.


p/s: 5bintang untuk novel fixi ni. :D

Wassalam :)

You Might Also Like

10 comments

  1. wahh.ada juga peminat novel fixi.iya lah.memang ramai pun.

    ReplyDelete
  2. hihi peminat fixi ye.. aceceh macam tahu aje novel fixi tu ape =P
    akak bukan tahu pun miaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fixi ni satu syarikat penerbitan. novel terbitan fixi. fixi=fiction. hehe

      Delete
  3. singgah da nfolow awak.. jom terjah papaglamz..

    www.papaglamz.com

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.