http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

TONG PAK FU DESSERT

By 1:23:00 AM

Assalamualaikum semua~!

Okay nak review sikittt Tong Pak Fu dessert ni. Or it is called TPF Dessert. Halal dan toyyiban inshaaAllah kedai ni. Walaupun pelanggan dia mostly Chinese tapi jangan ragu ragu untuk memasukinya ye :D


Harini makang dua jenis makanan je sebab sebelum tu dah makan Pizza Hut hehe.


Firsttt~
Chocolate snow ice
:: saiz junior::
Ye saya tahu. Nampak sedap kan ? Memang sedap walaweh! 
Harga dia RM6.20.
Rasa dia light light je. Tak heavy sangat. It feels like when kita makan ABC(air batu campur) lah rasa dia. Cuma dia perisa coklat yang marvelousss! 


**okay tersengih sengih kay ketika menaip nya sebab terbayang bayang rasa dia hahaha**



Second and lastly ~
Peanut glutinous ball with peanut sesame topping
Haaa panjang nau namanya >.<

inti peanut dalam glutinous ball

Nampak rupa memang takde selera nak makan kan? Scaryy je tengok warna dia tu kan ? Haha. 

But dont judge a food by its appearance~ gitu hehe. 
First bite glutinous ball niii~~ 
Homaiiiiiiii! Sedapnya! Sedapnya! Sedapnya! *sambil muka nikmat sekali* haha. 
But seriously sedap gilos. Rugi siapa yang tak rasa. 
Harganya RM6.20 juga. 
Ada 4 ketul dalam satu bekas. 
Saiz dia okay lah. Kenyang je makan empat tu. :)



Okay lasttt~ lepas gambar ni the end for this entry. Wassalam! :)

muka cik sayidah yang bahagia dapat makang chocolate snow ice  :P

You Might Also Like

25 comments

  1. Yg second tu, peanut glutinous ball, betul, mcm seram sikit rupe fie. Hihi
    btw, kat mane kedai ni?

    ReplyDelete
  2. Subahanallah.. sedapnya.. lapar plak

    ReplyDelete
  3. kenapa la singgah shoutbox sy pagi2 buta. jadi lapar saya tgk makanan2 ni xD

    ReplyDelete
  4. Hitam tu macam menakutkan hahahahha. Rasa macam mana eh pulut tu? Macam pulut biasa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak je scary kak tapi sodap hehe. rasa macam pulut beras :D

      Delete
  5. apa nii tayang makanan sedap sedap. hahaha

    ReplyDelete
  6. Kaksha memang tak suka judge makanan dari rupa dia... sebab yang nampak sedap belum tentu sedap especially bab steak2 laaa... nampak macam tempting tapi bila rasa, tawar gedebeyyy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. gedebeyyy hahaha. tak sangka akak know that word! :D

      Delete
  7. Replies
    1. saya makan kat the mines,serdang semalam abg arz :D

      Delete
    2. ada eh kat mines...selalu gak p sana

      Delete
  8. benda makana baru dengar dan tak pernah masuk dalam perut pcl...harus nak cuba nih. mai ciked !!

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.