FOLLOW ISLAM NO SUCCESS?

by - March 09, 2015
Assalamualaikum semuaa~

Tadi ada member kat group hantar satu gambar ni. Okay nak hantar gamba tu kat sini memang tak boleh le sebab dalam handphone ni mmg tak blh nak upload gamba dalam blog T.T

Makanya cuba anda imagine je eh.

Gambar : google translate~
BAHASA MELAYU : ikut Islam ada kejayaan
Traslate to ENGLISH : follow Islam no success.



Okay dah imagine dah? Then bila saya nampak tu mula mula tak percaya.

Tapi bila member suruh buat sendiri kat google translate.

So, saya pun pergi la buat.

Enter google translate.

Enter text : ikut islam ada kejayaan.

Translate to ENGLISH:

Follow islam no sucess.



And I was like what? FOLLOW ISLAM NO SUCCESS? Seriously?

Grrrr~ hmmm. Kalau orang yang tak tahu tu mesti bulat bulat dia terima translation yang tak betul tu.

Hmmm.

Tak caya? Anda boleh cubanya sendiri.

Wassalam.

You May Also Like

10 comments

  1. google sapa handle...hurm , jgn caya bulat² dgn robot yg dikawal ..

    ReplyDelete
  2. Dahsyat translation ni.... Cisss

    ReplyDelete
  3. google translate memang tak boleh pakai pun.. sakit hati kan..KC

    ReplyDelete
  4. google mmg tak leh nak percaya..percaya pada apa yang kita faham. insyaallah

    ReplyDelete
  5. Haah lah saya pun perasan. Ada tau lgi 1 word yg macam ni tapi tak ingat pulak apa benda.

    ReplyDelete
  6. mmg xleh caya google translation ni

    ReplyDelete
  7. akak ada jugak tengok semalam kawan post dalam wassap

    ReplyDelete
  8. buat compalin kat google. tu je yang kita boleh buat

    ReplyDelete
  9. merapu ja google translate tu.. tunggang langgang bahasa kalau guna

    ReplyDelete
  10. Jauhnya lari maksudnya..mana datang "no" tu..huhuhu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p