JANGAN BUSY TANPA NIAT YANG BETUL

by - March 11, 2015
Assalamualaikumm~

Busy busy dan busy.


Busy dengan kerja sekolah. Busy dengan suami. Busy dengan anak. Busy memasak. Busy tulis entry blog. Busy uruskan sesebuah organisasi. Busy melayan whatsapp orang. Busy menilai pandangan orang lain terhadap kita. Busy menilai orang lain. Busy tengok running man. Busy makan. Busy menjaga hati orang. Busy belajar. Busy kerja.


Haaa sampai esok tak habis kan busy nye tuuu :p

Semua orang busy. Busy dengan urusan masing masing.

Tapi kan.

Pernah tak.....

Kita busy dalam beribadah? Busy selawat? Busy berzikir? Busy mengingati Allah? Busy fikir apa aku nak sedekah hari ni? Busy fikir entry apa yg aku nak buat so that bagi manfaat kat orang lain? Busy istighfar? Busy muhasabah diri? Busy maafkan orang?


Oho tapi jangan salah sangka yee~


Saya tak kata busy uruskan anak2,keluarga,belajar,mengajar tu tak mendekatkan diri pada Allah. Tapi kekadang kita tak check pun niat kita bila melakukan sesuatu kan?

Apa niat kita uruskan keluarga? Apa niat kita update entry? Apa niat kita belajar? Apa niat kita buat kerja?


And the point is di sinii~ ialah , apa apa sekalipun kita busy, kita mesti niat buat sesuatu itu kerana utk mendapatkan keredhaan Allah :)



Peringatan untuk diri saya dan juga semua. Check niat dari semasa ke semasa :) 


Wassalam :)

*lappy tak elok lagiiiii sobsobb*

You May Also Like

7 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p