http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

JANGAN BUSY TANPA NIAT YANG BETUL

By 4:24:00 PM

Assalamualaikumm~

Busy busy dan busy.


Busy dengan kerja sekolah. Busy dengan suami. Busy dengan anak. Busy memasak. Busy tulis entry blog. Busy uruskan sesebuah organisasi. Busy melayan whatsapp orang. Busy menilai pandangan orang lain terhadap kita. Busy menilai orang lain. Busy tengok running man. Busy makan. Busy menjaga hati orang. Busy belajar. Busy kerja.


Haaa sampai esok tak habis kan busy nye tuuu :p

Semua orang busy. Busy dengan urusan masing masing.

Tapi kan.

Pernah tak.....

Kita busy dalam beribadah? Busy selawat? Busy berzikir? Busy mengingati Allah? Busy fikir apa aku nak sedekah hari ni? Busy fikir entry apa yg aku nak buat so that bagi manfaat kat orang lain? Busy istighfar? Busy muhasabah diri? Busy maafkan orang?


Oho tapi jangan salah sangka yee~


Saya tak kata busy uruskan anak2,keluarga,belajar,mengajar tu tak mendekatkan diri pada Allah. Tapi kekadang kita tak check pun niat kita bila melakukan sesuatu kan?

Apa niat kita uruskan keluarga? Apa niat kita update entry? Apa niat kita belajar? Apa niat kita buat kerja?


And the point is di sinii~ ialah , apa apa sekalipun kita busy, kita mesti niat buat sesuatu itu kerana utk mendapatkan keredhaan Allah :)



Peringatan untuk diri saya dan juga semua. Check niat dari semasa ke semasa :) 


Wassalam :)

*lappy tak elok lagiiiii sobsobb*

You Might Also Like

7 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.