SILENT READER

by - March 09, 2015
Assalamualaikum semuaa~

Laptop rosak. Tak boleh nak blogwalking. Update entry pun boleh ala kadar je macam ni. Tak boleh letak gambar sebab low memory apa ntah hehe.

Nasib baik assignment tak melambak lagi. Kena buat tutorial ada lah. Guna kalkulator je,tak payah guna lappy kan :p


Silent reader.


Apa itu silent reader?


Pembaca senyap kalau nak diterjemahkan dalam bahasa Melayu. 
Hehe.

Maksudnya orang yang suka baca  sesuatu contohnya di whatsapp,twitter,instagram,blog,facebook~tetapi hanya tengok sahaja.  Baca tanpa meninggalkan tapak/jejak.

Sesetengah orang suka jadi silent reader ni. Sesetengah orang pula lebih suka jadi active reader.

Kalau saya pula tengok keadaan. Kekadang suka jadi silent reader,kekadang tak.

Tapi most of the time, saya suka sangat tinggalkan jejak kat blog orang lain so that owner blog tu tahu lah kita visit blog dia kan, betul tak? 

Tapi mungkin minggu ni tak berpeluang nak blogwalking,tinggalkan jejak,klik nuffnang,komen entry di blog blog yang lain. Jangan marah yeee. Hehe. Nanti bila lappy dah sihatt, saya terus terjah semua blog ^-^



Sekian, wassalam :D

You May Also Like

6 comments

  1. Akak silent tak silent sangat la, hehe ^^

    ReplyDelete
  2. terjah blog lela cepat . hahaha

    ReplyDelete
  3. Cik akak..kalaunada quota lebih..memang komen..hihi..

    ReplyDelete
  4. Lappy dah sihat wajib terjah hehehe

    ReplyDelete
  5. la hai.. sian dia. Nanti lappy dah ok boleh jalan-jalan ye. hehe Anyway akak kadang-kadang pon jadi silent reader. tengok topik jugak la. Kalau setakat nak respon thumbs up ke, like ke yang simple-simple kadang tak respon pon.. hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p