http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

SELAMAT HARI IBU, UMI MUMMY MOM MAMA MA EMAK MAK IBU

By 10:11:00 PM


Belaian Ibu-Hijjaz


 Tertanam naluri keibuan amat mendalam
 Di jiwa insan yang mendambakan kebahagiaan
 Oh... ibu
 Di bahumu tergalas beban
 Perjalananmu penuh rintangan

Kau titipkan kasih sayangSejujur pengorbananTak ku nafikan



Di saat kita berjauhanRasa ingin ku berlariMendakapimu penuh girangBak si kecil kehilangan

Kau insan penyayangBetapa ku merinduLembutnya belaian ibuMembuatku terlena

Di wajah terlukis tenangDebar di dada kau rahsiakanKu pastikan dikau amanDikurnia sejahtera
Tak ku lupakan
Di saat kita berjauhanRasa ingin ku berlariMendakapimu penuh girangBak si kecil kehilangan
Tiada aku tanpa ibuHanya (kau) satu diduniaBertakhta dikau dijiwakuKau lah ibu yang tercinta
Kau insan pengasihBetapa aku mengharapHadirnya restumu ibuMembawaku ke syurga
Bersemi belaian kasih sayang nan berpanjanganDarimu insan yang mendoakan kebahagiaan anak-anakmuOh... Ibu


                      



Walaupun lagu Hijjaz ni lagu lama, tapi tiap kali nyanyi lagu ni, mesti nak meleleh air mata. Lagi-lagi sekarang ni tengah duduk jauh dengan umi. Okay takdelah jauh mana pun UPM ni dengan seremban kan. Tapi tak dapat nak balik. Homesick homesick. Okbai.

Bukan persoalan homesick sekarang ni haha. Harini hari ibu seduniaa.

Selamat hari ibu umi! *okay sediakan tisu*

Umi,
Selamat hari ibu umi.
Terima kasih umi.
Terima kasih melahirkan kakcik.
Terima kasih mendidik kakcik.
Terima kasih cubit kakcik masa belajar mengaji kecil-kecil dulu.
Terima kasih rotan kakcik masa kakcik degil bila bukak tudung sekolah rendah dulu.
Terima kasih tak jemu layan karenah kakcik.
Terima kasih menjaga kakcik ketika kakcik sakit.
Terima kasih ajak kakcik dengar ceramah kat radio Ikim.fm.
Terima kasih ajar kakcik adab-adab menghormati orang tua.
Terima kasih selalu mendoakan kakcik setiap masa.
Terima kasih umi.
Terima kasih untuk segala-segalanya.

*nangis bawah selimut*



Dan

Untuk semua ibu di dunia ini,
Selamat hari ibu.
Bersyukur nya kami kerana adanya ibu di dunia ini.
Beruntungnya kami kerana doa ibu sentiasa mengiringi perjalanan kami.
Beraninya kami kerana restu ibu sentiasa ada bersama kami.
Terima kasih semua ibu di dunia.
Hanya Allah mampu membalas jasa ibu ibu semua :)



My kakngah dan keluarga nya :)


My abangder dan isteri nya yang sedang mengandung 4bulan :)

My umi dan abi :D

Selamat hari ibu buat semua mommy hotzz EFG --> Kak Irra, Bonde, Kak Lya, Kak Ana, CN, Kak Aami, Kak Khaty, Kak Azi, Kak T, Kak Rara,Kak Gojes, Kak Efa, Kak Mia, Kak Sue, Kak SA dan buat isteri abam abam sado EFG yang bergelar ibu :D

My Kakyong dan suami. Kakyong sekarang tengah sarat mengandung hampir 9 bulan hehe.


Okay dan semua ibu ibu di luar sanaaa, selamat Hari Ibu. Muah! :D

Oh, sebenarnya boleh ke sambut Hari Ibu ni? Bukan haram ke sebab sejarahnya? Boleh ke nak ucap selamat hari ibu ni?

Mari baca HUKUM MENYAMBUT HARI IBU MENGIKUT FATWA MALAYSIA !


Sekian, wassalam :)

You Might Also Like

7 comments

  1. baca entry nie, rindu makin mengebu pulak pada mak kat kg.
    Selamat Hari Ibu

    ReplyDelete
  2. Waa rindu mak Kak Lya huhu..Sobs sobs..

    ReplyDelete
  3. thanks KC.. selamat hari ibu juga buat umi Kc dan kakak serta kakak ipar KC dan tak lupa juga buat efgiers ....

    ReplyDelete
  4. the army papa...
    like momma like doter

    ReplyDelete
  5. ya..selamat hari ibu..buat ibu-ibu seluruh dunia..

    ReplyDelete
  6. sweet laaa ummi kc dan adik badik kc!!

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.