http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

REBUNG MADU LEMAK MANIS

By 9:30:00 AM , ,

REBUNG MADU LEMAK MANIS


Gulai rebung madu dengan ayam



Gulai rebung madu dengan ayam
credit : www.dapurkakjee.com


Rebung Madu Masak Kari Dengan Ayam



Rebung Madu Masak Kari Dengan Ayam
credit : norlieharumaini.blogspot.com


Semalam tengok Menu Alam di TV9 tak silap. Ada cerita pasal rebung madu. Umi punya lah kagum dengan rebung madu ni sebab first time tengok. Biasa nya kan rebung biasa yang busuk tu je dibuat masak dan selalu dilihat di kedai makan. Saya teringin juga nak rasa rebung madu ni walaupun tak berapa gemar dengan sayur-sayuran kan haha. Tapi katanya rasa rebung madu ni lemak manis. Haa macam sodap je bunyi nya. 

Rebung Madu


REBUNG MADU LEMAK MANIS
credit : http://izyanty.blogspot.com/


Rebung madu yang ditanam amat istimewa kerana cepat membesar, tidak miang serta tidak pahit seperti rebung biasa.

"Buluhnya yang kecil, rumpunnya yang rapat serta tidak mempunyai miang menyebabkan ia sesuai ditanam di sekeliling rumah."

"Jeruk rebung madu memang mendapat sambutan yang amat menggalakkan kerana rasanya yang lemak manis." (credit : http://izyanty.blogspot.com/)


You Might Also Like

7 comments

  1. Sedapnya rebung masak lemakkan..

    ReplyDelete
  2. minggu lepas baru makan rebung lemak manis ni, mmg sedap , hee

    ReplyDelete
  3. waaa...balas dendam la ni kan...sabar jer la...sodap la KC...

    ReplyDelete
  4. x pernah makan rebung madu..apa lah rasanya yea...

    jemput join giveaway MERDEKA GIVEAWAY BY HONEYONNEE.COM

    ReplyDelete
  5. dulu x reti makan rebung.. dah makin tua ni penah cuba eh sedap rupanya haha..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.