http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Jatuh Cinta Dengan Tadom Hill Resorts di Banting !

By 2:00:00 PM , , ,

Jatuh Cinta Dengan Tadom Hill Resorts di Banting !


Tadom Hill Resorts di Banting


Kawasan paling ‘perfect’ short getaways!


Tadom Hill Resorts di Banting

Terletak hanya 12 minit daripada KLIA dan 45 minit daripada bandar Kuala Lumpur, Tadom Hill Resorts merupakan kawasan camping dan riadah ‘wajib’ pergi buat mereka yang gemar menikmati keindahan alam semula jadi.
Dikelilingi oleh pemandangan bukit batu kapur dan tasik yang indah, kawasan ini difahamkan baru dibuka dan beberapa daya tarikan lain sedang dalam proses pembinaan.

Tadom Hill Resorts di Banting

Bergayut macam tarzan dan aktiviti menarik lain

Tadom Hill Resorts di Banting



Tadom Hill Resorts di Banting

Konsep buluh yang mendamaikan

Tadom Hill Resorts di Banting

Apa yang paling menarik perhatian ialah konsep Tadom Hill Resorts ini. Memang terbaik sebab ianya berkonsepkan buluh.

Tadom Hill Resorts di Banting

Buat masa ini ada 3 jenis pakej ‘tempat tinggal’ yang ditawarkan iaitu Tadom Hammock Sphere, Tadom Tent Sites, Vip Bamboo Hut. Sebelum pergi, elok check dulu di laman web mereka ni. 

Tadom Hill Resorts di Banting

Tadom Base buat mereka yang ‘gila lasak’


tadom base banting


Located only 12 minutes from Kuala Lumpur International Airport (KLIA), Tadom Base is created as the base of the toughest obstacles in Malaysia and various extreme activities to fulfill the desires of adrenaline seekers and fitness enthusiasts alike.
Visit tadombase.com for more info.

tandom base lasak


Di sini juga boleh lakukan beberapa aktiviti lasak dan mencabar iaitu di Tadom Base. 4 zon disediakan buat korang mencabar ketahanan mental dan fizikal!

tandom base banting lasak2

Terletak di kampung Orang Asli


Tadom Hill Resorts di Banting

Difahamkan kawasan Tadom Hill Resorts ini dibangunkan dengan bantuan Orang Asli setempat yang pakar dalam membuat sesuatu menggunakan hasil hutan.

Tadom Hill Resorts di Banting

Koleksi gambar di Tadom Hill Resorts, Banting



Tadom Hill Resorts di Banting



Tadom Hill Resorts di Banting



Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting


Tadom Hill Resorts di Banting



Info tentang bayaran Tadom Hill Resorts Banting


tadom hill resorts fee


sumber gambar dan info : tadomhillresorts.com & ohbulan.com & viralkini.my

Haaa lawa kann Tadom Hill Resorts ni? Sangat sangat lawa okay! First time tengok serius -ingat nya ddekat luar negara. Rupa-rupanya di Banting je! Wahhh hebat hebat. Mungkin lepas ni nak buat trip sehari dengan kawan la dekat sini. Nak rasai sendiri keseronokan dan keterujaan dengan pergi tengok dengan mata sendiri! Harap la abi kasi pergi hehehehe. Amin.

Rasanya tempat ni memang sesuai untuk keluarga dan kawan-kawan untuk pergi. Tenang dan mendamaikan dengan pemandangan yang tak ternilai harganya :)

Sooo excited by just looking at the pictures! Harap la one fine day dapat pergi amin!

Ohh kalau nak tahu lebih lanjut tentang Tadom Hill Resorts ni boleh lah lawat sendiri ke website Tadom Hill Resorts http://tadomhillresorts.com/ .

Okayy daa~wassalam.

You Might Also Like

14 comments

  1. jatuh cinta jgk!! :)
    dah viral benda ni, mesti ramai yang pergi. hehehe

    emy dgn kengkwn pun nak pegi ^_^
    kiterog dekat . hehehe

    ReplyDelete
  2. Bestnya! Suatu hari nanti nak mai sinilah...

    ReplyDelete
  3. singgah sini :) baru je jumpe post pasal tmpt ni kat fb td hehe. nice sharing. jemput singgah my blog jugk yea - http://ourrandomrainbow.blogspot.com ;)

    ReplyDelete
  4. Hello I'am Chris !
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
    The "directory" is 25 million visits, 194 Country in the World! and more than 19,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************
    i followed your blog, please follow back
    Best Regards
    Chris
    ++++++++++++++++++++

    ReplyDelete
  5. wahh bestnyaaa! kena berdua je kalo nak g nie. bwk anak2 pengsan! huhu

    ReplyDelete
  6. wahhhh..
    tak pernah tau pun tempat ni...

    ReplyDelete
  7. Memang sesuai untuk adults yang gemar aktiviti lasak.
    Kat banting aje rupa-rupanya

    ReplyDelete
  8. saya dah pergi.. memang best tempat ni.. recommended sesangat
    http://blog3kaki.blogspot.my/2015/09/tadom-hill-resort-banting-weekend.html

    ReplyDelete
  9. Sangat cantik,nampak tenang je suasananya..
    Sebelum ni tak pernah tahu mengenai tempat ni.
    Tq share. =) barakallahu fik^^,

    ReplyDelete
  10. Aktiviti2 tu ade kena bayar ke?

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.