http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Sekolah diarah tutup pada Isnin dan Selasa oleh PM di Twitter adalah palsu

By 2:04:00 AM , ,

Sekolah diarah tutup pada Isnin dan Selasa oleh PM di Twitter adalah palsu 

Sekolah diarah tutup pada Isnin dan Selasa oleh PM di Twitter adalah palsu
credit : www.astroawani.com

Tadi tengah-tengah blogwalking, tiba-tiba handphone berbunyi menandakan message masuk. Tengok-tengok abang ipar hantar gambar di group family whatsapp - semua kakitangan kerajaan dan swasta di Selangor KL Putrajaya Seri Aman Negeri Sembilan dan Samarahan ditutup pada Isnin 28 Sept akibat jerebu -KPM

Sekolah diarah tutup pada Isnin dan Selasa oleh PM di Twitter adalah palsu


Whoaaa best gilosss! Okay tapi isunya bukan gambar itu. 

Selepas terima gambar tu, terdetik la nak pergi laman web Astra Awani sebab nak check ada info-info baru tentang jerebu ni kan. *sebenarnya mengharapkan berita UPM cuti!hahahaha*

Lepas tu, di laman web Astro Awani nampak la berita terkini kat tepi tu tentang berita palsu penyebaran arahan sekolah ditutup pada Isnin dan Selasa oleh PM di Twitter. Saya terkejut! Woww serius palsu? Adoiii macam mana la boleh ada orang main-main macam tu. Dan kata Pejabat Perdana Menteri(PMO), mereka juga akan menyiasat siapa yang menyebarkan info palsu tersebut.

Banyak lagi ceritanya. Nak tahu cerita penuh, boleh lawat laman web Astro Awani ye :)

Haih sekarang ni macam-macam kan. Info yang serius macam tu boleh dibawa main. Orang pun sebarkan ingat kan berita betul. Bila jadi macam ni kan susah. Fitnah berleluasa. Akhir zaman. Subhanallah.



You Might Also Like

6 comments

  1. Kenapa pula palsu? Keluar berita tv memang 28/9 sekolah semua diarah tutup

    ReplyDelete
  2. Berita palsu tu? Astagfirullahil aziim

    ReplyDelete
  3. Cuti isnin je sesuka menambah sampai selasa. Haiyaaa !

    ReplyDelete
  4. Banyak main la diaorg ni.... Sklh yg tutup tu kena ganti x

    ReplyDelete
  5. Yang penting saya memang tak cuti tsk tsk :(

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.