http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Niat Puasa Sunat Hari Asyura dan Tasu'a

By 10:03:00 PM ,

Niat Puasa Sunat Hari Asyura dan Tasu'a


Niat Puasa Sunat Hari Tasu'a - 9 Muharram :

Niat Puasa Sunat Hari Asyura dan Tasu'a


Niat Puasa Sunat Hari Asyura - 10 Muharram :

Niat Puasa Sunat Hari Asyura dan Tasu'a


Ustaz kat Radio Ikim.fm kata .. kena puasa pada 9&10 Muharram. Jika puasa pada 10 Muharram sahaja, ianya menyamai orang Yahudi di mana orang Yahudi hanya berpuasa pada 10 Muharram sahaja.


Niat Puasa Sunat Hari Asyura dan Tasu'a


Hari Tasu'a 9 Muharram pada hari Khamis ni - 22 Okt 2015 dan Hari Asyura 10 Muharram pada hari Jumaat ini- 23 Okt 2015 ! Jangan lupa save the date! Bukan lah wajib puasa tapi sunat! Sunat ialah bila buat dapat pahala. Jangan sia-siakan peluang ini!Tapi yang tak boleh puasa tu, ehem. Tak pe lah hehehe.

Selamat menyambut Hari Asyura semua saudara Islam :)




You Might Also Like

4 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.