http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Salah Faham.......Dan.......Sebenarnya

By 8:39:00 AM

Salah Faham.......Dan.......Sebenarnya


Contoh salah faham hahahah
credit to : springkarat.blogspot.com


Oh semalam baca nota Etika sebab ada exam Etika & Nilai Dalam Pembangunan pukul 1 nanti (doakan saya dan kawan-kawan ye!). Lepastu ada terjumpa satu subtopik menarik ni di bawah tajuk perspektif pembangunan.

Salah Faham.......Dan.......Sebenarnya


Salah faham :


Dalam perbendaharaan kata melayu:
-kalimah pembangunan bersumberkan kata dasar "bangun"
-diberi awalan "pem-" dan akhiran "-an"
-"bangun" bermaksud -membuat, mendiri, membina

Pemikiran yang terakam:
-pembangunan secara langsung akan dikaitkan dengan "bangunan"
-difikirkan sebagai bangunan-bangunan yang bersifat fizikal dan visible


Sebenarnya:

Jenis-jenis pembangunan terbahagi kepada:

1) Fizikal/Material : ekonomi, alam sekitar, urbanisasi, industrialisasi
2) Non-fizikal : manusia, pendidikan, psikologi, sosial, budaya, spiritual.



Haaaa tu lah kisahnyaaa hehe. Sedikit info yang mungkin baru bagi sesetengah orang sebab saya pun baru macam terfikir sebab saya pun tergolong dalam golongan pemikiran yang terakam tu ehhee.

Ok daa~nak pergi kelas. wassalam!


You Might Also Like

13 comments

  1. Yeahh benda baru bagi ena juga.. Thanks share hehehe

    ReplyDelete
  2. Cikge KC, boleh tukar tak dengan kata dasar 'bangkit' ?

    ReplyDelete
  3. sebab salah faham boleh jadi gaduh bsr

    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
    Dan Entri terbaru di Veterinar | Cara Memberi Ubat Kepada Haiwan

    ReplyDelete
  4. betul2.. kalau tak faham kenalah rajin bertanya supaya takde silap faham.

    ReplyDelete
  5. Baca banyak kali baru bleyh faham haha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.