http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN !

By 10:00:00 AM , , ,

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN


RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

Produk penjagaan asas bagi kulit wajah amatlah penting untuk mengekalkan kelembapan kulit, mengelakkan kulit terhidrat dan juga menjaga kolagen dalam kulit. Semakin kita berumur, semakin kurang kolagen kulit kita.

Rozita Che Wan selaku duta Rysya Skincare ini telah mencuba produk ini terlebih dahulu sebelum beliau menerima tawaran menjadi duta.


Che Ta mengakui setelah mencuba produk penjagaan kulit Rysya ia mampu menyerlahkan seri wajahnya. Malah beliau menasihati kaum wanita yang berusia 40an sepertinya jangan asyik sibuk dengan tidak menjaga penampilan diri.

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

“Siapa kata bila dah masuk 40an dah nampak tak cantik. Persepsi macam itulah yang membuat ada wanita lari dan menyorok bawah katil sebab rasa dah tak cantik. Malah ada yang baru 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada sebab abaikan soal penjagaan kecantikan,” seloroh Che Ta.

Terbukti dalam usia 42 tahun, Che Ta masih kelihatan cantik dengan bentuk badan yang ramping dan kulit yang bersih.

Menurutnya, beliau menggunakan satu set produk Rysya seperti cleanser, toner, serum, dan krim magik. Dimana produk berkenaan mampu mencerahkan kulit serta melambatkan proses penuaan.

Paling best tentang RYSYA SKINCARE ini ialah tiada PARABEN dan TIADA BAHAN KIMIA. Natural gituuuu!! 

Antara kandungan dan keistimewaan yang ada dalam produk RYSYA SKINCARE :



RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN



LY FACIAL CLEANSER | RM 45

1. Vitamin C
- Menghilangkan dan menyembuhkan bekas jerawat
- Dapat menghasilkan kolagen dalam jumlah yang banyak
- Kolagen inilah yang akan berfungsi sebagai agen penyembuh luka
- Mencerahkan kulit
- Antioksidan dalam Vitamin C berfungsi untuk meneutralkan serangan radikal bebas pada kulit.
- Bertindak sebagai agen anti-penuaan

  2. Licorice
- Ektraks Licorice diperoleh dari akar tanaman Gycyrrhiza Glabra atau yang lebih dikenali sebagai akar manis
- Ada banyak komponen yang terkandung dalam ekstrak Licorice, antar yang lain glabridin, glikosida, flavonoid dan tannin.
- Komponen pada Ekstrak Licorice dapat membantu mencegah pigmentasi kulit wajah
- Ia juga bertindak sebagai agen antioksidan dan anti inflamasi


RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

LY FACIAL TONER | RM 45

1.    Phyto Placenta Extract
- Kandungan dan ekstrak tumbuh-tumbuhan yang ada di dalam toner dapat menenangkan kulit.

2.    Vitamin B3
- Kandungan Vitamin B3 di dalam toner dapat menyerap ke dalam kulit untuk memutihkan dan meningkatkan ‘Vitality’ kulit.
- Ia juga dapat membantu mengawal ketidakkeseimbangan yang terjadi di dalam kulit.
- Memberi kelembapan dan membuat kulit menjadi lebih bersih dan cerah.

Toner Rysya ialah jenis spray. Tidak mudah tumpah ! Gunakan toner selepas mencuci muka. Tepuk tepuk sikit muka tu bagi toner menyerap dengan lebih efektif. Jika mengunakan kapas, hanya sapu ratakan sahaja ! Mudah !

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

RYSYA 24K GOLD SERUM | RM 140

1. Pullulan
- Ia merupakan sejenis gula semula jadi ( Glucan ) yang terbentuk dari fungus A yang mengandungi Vitamin C & B12.
- Bertindak sebagai antioksidan
- Mampu menegangkan kulit dalam jangka pendek dan panjang

2.Glycine Soja ( Soya Bean )
- Antioksidan yang hebat kerana ia kaya dengan Vitamin C
- Mempunyai anti-penuaan yang bertindak sebagai pelindung kulit
- Melindungi kulit daripada radikal bebas
- Ejen anti-radang

3. Red Algae
- Sumber yang paling kaya dengan mineral, vitamin dan asid amino
- Membersih dan menyuburkan kulit

4. 24K Gold
- Meminimumkan kekurangan kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit
- Merawat kulit dengan meningkat dan merangsangkan peredaran di dalam kulit

Penggunaan serum penting untuk penjagaan kulit muka kita lebih produktif dan melambatkan penuaan dan menjaga kehilangan kolagen muka.

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

RYSYA 24K GOLD MIRACLE CREAM | RM 140

1.    Red Algae
- Sumber yan gkaya dengan polisakarida semula jadi
- Meningkatkan fungsi daya tahan kulit
- Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
- Meningkatkan keupayaan kelembapan

2.    Soy Placenta Extract
- Mengurangkan kedutan
- Menggalakkan kulit supaya lebih cerah
- Kaya dengan biostimulans yang meningkatkan pernafasan sel kulit dan pengoksigenan

3.    Virgin Coconut Oil
- Menghidratkan kulit
- Menyerap, melembap dan melembutkan kulit
- Berkesan untuk membetulkan segala isu-isu gangguan kulit seperti eczema dan lain-lain
- Memberi perlindungan dari sinaran UV yang membahayakan Kulit


TESTIMONI RYSYA SKINCARE


Testimoni dari Illy Ariffin:-

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN



Testimoni dari Yaya - yayaflanella.blogspot.com

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN
I likeee! Bau dia wangi macam syampu. Bila pakai rasa macam sapu losyen lembut je. Tapi krim ni bukan sebarang krim okay! 24K Gold Miracle Cream ini memberi keajaiban dengan merawat kulit muka dari dalam tau. Best pakai krim ni. Yaya rasa jerawat Yaya yang nak tumbuh tak jadi tumbuh. Hihi ^^v


RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

Tak pakai make up pun takpe asalkan penjagaan asas perlu ada okay! Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream! Hihi ;)

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN




Penjagaan asas kulit muka ini sangat penting !
Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream!
Tak perlu make up bagai pun boleh lawa ! ;)


Untuk maklumat lanjut mengenai Rysya Skincare : 


Stokis RYSYA Skincare COD KAJANG, CHERAS, BANGI
Pengeposan di seluruh Malaysia - POSTAGE FREE !!
Instagram: @rysyaskincareselangor / #rysyaskincareselangor
Whatsapp: 012-6460421


You Might Also Like

1 comments

  1. bestnyaaa nampak menarik and w/out paraben tu yg penting tu wuhuw

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.