http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Tersuka Tanpa Sengaja

By 11:01:00 PM , ,

Tersuka Tanpa Sengaja

Drama Tersuka Tanpa Sengaja

Drama Tersuka Tanpa Sengaja


Perghhh tajuk drama ganti Tuan Anas Mikael(TAM) ni kelakar jugak. Terrrsuka tanpa sengaja. Dah lah terrr, lepastu tak sengaja pula hehe. Okay tak kelakar. Maklumlah saya #mudahterhibur 

Novel Tersuka Tanpa Sengaja

Drama Tersuka Tanpa Sengaja ni diadaptasi dari Novel Tersuka Tanpa Sengaja nukilan Pena Kayu. Ada 16 episod.  Tersuka Tanpa Sengaja ditayangkan di kaca TV3 Astro Ria pada hari Isnin-Khamis jam 10 malam.

Sinopsis Tersuka Tanpa Sengaja


Sinopsis Drama Tersuka Tanpa Sengaja
credit to : mforum.cari.com.my

Kali pertama mereka bertemu, Farhah dituduh mahu mencalarkan kereta Syed Arif. Tak cukup dengan itu, identitinya dicurigai.

“You pandang apa?” sergah Farhah. Dia juga sudah menutup bahagian dadanya mengunakan tangan.

Syed Arif membeliakkan mata, tidak percaya dengan tindakan perempuan gedoboh tersebut.

“I tak selera pun nak pandang you. I’m just shocked that you are actually a girl dressed up like a boy.”

Kali kedua bertemu, Farhah berdress meleret dengan high heel bagai. Tapi, encik Doktor tetap kutuk juga.

“You tanpa mekap sangat pucat. I boleh nampak hidung you ni agak kembang. Mata pun agak sepet.” – Doktor Syed Arif.

Sebab itu bila tiba-tiba Syed Arif ajak dia kahwin, Farhah memang tak percaya. Syed Arif tu kacak bukan main, mana nak sepadan dengan dia yang gedoboh itu. Walau di hatinya terbersit rasa indah tapi, dia harus sedar diri. Dia tak cantik dan kisah hidupnya tak seindah mana.

"I lebih suka lelaki yang nak kahwin dengan I sebab dia suka I, bukan sebab yang lain.” - Farhah

"Then.. make me fall in love with you. Seduce me.” – Doktor Syed Arif

Goda Syed Arif? Ingat itu kerja senang ke? Farhah tak pandai nak jadi perempuan gedik apatah lagi nak buat lelaki itu jatuh cinta.

“I tak akan sia-siakan you. Janganlah you fikir I ni macam hero-hero dalam novel. Asal kahwin tanpa rela saja, si isteri disia-siakan.” – Doktor Syed Arif.

Boleh percaya ke? Lebih-lebih lagi bila kekasih lama Syed Arif muncul kembali. Katrina Datuk Ahmad Alias tu cantiknya luar biasa. Kuat ke iman tuan doktor?

“Sebab dia, you curang, kan? Sebab dia, you lupakan I, kan? Memang dia ni perampas!” – Katrina.

“Farhah bukan perampas. I yang lamar Farhah jadi isteri I”- Doktor Syed Arif.

Mampukah Farhah tepis ‘langau’ tercantik abad ini dalam memenangi hati suami sendiri? Sedang dalam keluarga pun dia kalah dengan Katrina, inikan pula dengan ‘suami tanpa cinta’ itu.

***"i boleh nampak hidung you ni agak kembang" kahkahhh kelako.

Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja


Antara watak pelakon drama Tersuka Tanpa Sengaja  adalah Amar Bahrin yang membawa watak sebagai Doktor Syed Arif, Emma Maembong sebagai Farhah, Amyra Rosli sebagai Katrina, dan Hafreez Adam sebagai Doktor Armand.

Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja


Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja

Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja

Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja

Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja

Pelakon Drama Tersuka Tanpa Sengaja


gambar kredit to : infotaip.blogspot.com >.<


You Might Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.