http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

PUNCA-PUNCA KANSER

By 8:21:00 AM ,

PUNCA-PUNCA KANSER

PUNCA-PUNCA KANSER

Penyakit kanser ialah penyakit yang paling ditakuti oleh semua orang dan dianggap 'nightmare'. Kanser serviks, kanser mulut, kanser kulit, kanser payudara dan berbagai-bagai lagi jenis kanser. Saya pernah dengar yang dalam badan semua manusia sebenarnya ada sel-sel kanser ni. Cuma sel-sel yang ada dalam badan kita ni tak aktif. Dan yang mengaktifkannya adalah makanan atau benda-benda yang masuk dalam badan kita. Tu kita kena tahu apakah punca-punca kanser so that kita boleh lah elakkan sel-sel kanser daripada berkembang aktif dalam badan kita.

Sebelum ni yang saya tahu salah satu punca kanser ialah tidur di bawah lampu yang menyala. Maksudnya tidur dalam bilik yang lampu masih terpasang, tidak bertutup. Selain itu juga, saya pernah dengar bahawa tidur dengan tidak memakai bra dapat mengelakkan kanser payudara. Kebenarannya? Wallahua'lam. Tapiii bila dah ramai yang cakap macam tu dan ramai yang buat macam tu, kita ikut jelah hahaha.

Baru baru ni saya dapat tahu 3 punca berlakunya kanser yang maklumatnya telah dikeluarkan oleh Persatuan Doktor Amerika. Kesahihannya? Wallahua'lam. 

Punca-punca berlakunya kanser

1. Jangan minum teh dan lain lain dalam cawan plastik

PUNCA-PUNCA KANSER


2. Jangan makan makanan panas dalam beg plastik seperti sup panas, mee goreng panas dan sebagainya.

PUNCA-PUNCA KANSER


3. Jangan panaskan makanan menggunakan bahan dari plastik dalam microwave oven


**info punca-punca kanser ini dikeluarkan oleh Persatuan Doktor Amerika.



PERINGATAN !
Bila plastik dikenakan haba, ia akan mengeluar bahan kimia yang menyebablan 52 jenis kanser.


Sebarkan info ini! Semoga bermanfaat :)

You Might Also Like

1 comments

  1. Shawal datang singgah sini.. ^^

    jemput join GA Shawal.. :)

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/01/GiveawayWelcome2016.html

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.