RESEPI IKAN RENTUNG

by - January 25, 2016

RESEPI IKAN RENTUNG


Orang biasa buat ikan hangus terbakau je kan? Ni sepesel punya. Rentung terus ! Hahaha. Dah tahu ke belum resepi ikan rentung ni ? Rasanya ramai dah tahu resepi ikan rentung NI tapi takpe saya share resepi ikan rentung ni pada siapa tak tahu lagi dan mahu mencuba jinak jinak dan merasa ikan rentung. Yummy yummy !
Gambar hiasan

Apakah resepi ikan rentung ? Jeng jenggg~ mohon ketika buat tu pastikan air sebaldi di tepi kot kot kang terbakau terus hehe.

resepi ikan rentung

Bahan-bahan :

1) Ikan
2) Facebook

Cara-cara membuat ikan rentung :

1 ) Goreng ikan
2) Main facebook sampai lupa ikan yang tengah digoreng

Haa gitu ye. Selamat mencuba hehe.

Ni memang rentung sungguh ni hahaha.

Sebenarnya, mungkin resepi ikan rentung ni nak perli pada sesiapa yang suka sangat bermain facebook ketika memasak dan memberi pengajaran untuk tidak bermain facebook ketika memasak ikan atau sewaktu dengannya kerana ianya akan membawa kesan yang buruk contohnya hangus/rentung.

Saya pernah juga ikan/kuih jadi hangus. Tapi bukan sebab bermain facebook tapi leka melayan group di whatsapp hahhaha. Nasib baik tak jadi rentung hehehe.

You May Also Like

4 comments

  1. Hihihi..klkar btl.. sabar je la

    ReplyDelete
  2. Kadang yg rentung tu sedap gak... Hehe... Cuma pahit je la...

    ReplyDelete
  3. Hahahah saya ingatkan memang ada makanan nama ikan rentung

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p