http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

MUDAH MEMBACA DAN MEMAHAMI AL-QURAN DENGAN AL-QURAN AL-MUMAYYAZ

By 3:23:00 PM , ,

MUDAH MEMBACA DAN MEMAHAMI AL-QURAN DENGAN AL-QURAN AL-MUMAYYAZ


Ada Al-Quran tetapi tidak lancar membaca Quran?
Ada Al-Quran tetapi naskah Al Quran yang ada sekarang tidak membantu proses kefasihan anda membaca Quran?
Ada Al-Quran tetapi tidak bersemangat untuk membaca sebab tulisan tiada berwarna warna?
Ada Al-Quran tetapi tidak tahu tajwid yang mahu digunakan?
Ada Al-Quran tetapi tidak tahu maksud/terjemahan ayat yang di baca?
Jangan risauuu! Al Quran Al Mumayyaz by The Violet Sofia ada untuk menyelesaikan masalah-masalah anda.

MUDAH MEMBACA DAN MEMAHAMI AL-QURAN DENGAN AL-QURAN AL-MUMAYYAZ
Mudah membaca dan memahami Al-Quran dengan Al-Quran Al-Mumayyaz

Isi dalam Al-Quran Al-Mumayyaz


Al Quran Al Mumayyaz ni memang sesuai untuk orang yg mahu mendalami lagi ilmu Quran tetapi tidak mampu atau tiada masa utk pergi ke kelas-kelas belajar ilmu Quran.
Mungkin juga ada yang tergagap gagap dalam membaca Quran disebabkan tidak ada guidelines atau panduan dalam membaca cara yang betul. 
Mungkin juga ada yang merangkak rangkak untuk membaca certain certain ayat Al Quran yang susah dan tiada tempat untuk dijadikan rujukan.
Jangan bimbang! Al Quran Al Mumayyaz ada menyediakan banyak kelebihan...

MUDAH MEMBACA AL-QURAN DENGAN AL-QURAN AL-MUMAYYAZ
Al-Quran Al-Mumayyaz

MUDAH MEMBACA AL-QURAN DENGAN AL-QURAN AL-MUMAYYAZ
The Violet Sofia

Kelebihan Al-Quran Al-Mumayyaz


✔ Khat Utsman Thaha


  • Tulisan KHAT Uthsmani Taha yang terang dan jelas, memudahkan untuk dibaca.


✔ Tajwid Warna


  • Di bawah setiap muka surat Quran Mumayyaz disertakan bersama petunjuk warna tanda tajwid. 
  • Ini adalah bagi memudahkan utk membuat rujukan pantas sekaligus mengenalpasti hukum setiap tajwid yg telah dikelaskan dengan 5 warna berbeza.


✔ Transliterasi Per Kata


  • Transliterasi rumi (tulisan rumi warna merah jambu) di bawah setiap perkataan jawi sangat2 membantu lidah kita mampu menyebut dengan betul dan tepat suatu2 perkataan jawi yg kita tak pasti.

Terjemah Per Kata


  • Terjemahan per kata di bawah setiap ayat Quran membantu kita memahami maksud tiap2 perkataan di dalam Al-Quran dengan lebih mendalam.


✔ Terjemah Per Ayat


  • Terjemahan per ayat di bahagian tepi setiap muka surat pula membantu kita memahami maksud ayat2 di dalam Al-Quran secara menyeluruh.


✔ Asbabun Nuzul
✔ Etika Membaca Al-Quran
✔ Indeks Doa dalam Al-Quran
✔ Indeks Alfabet
✔ Sejarah Pengumpulan Al-Quran
✔ Panduan Hukum Tajwid
.

Kawan saya dah beli dah Al-Quran Al-Mumayyaz ni. Teruja sangat dia nak baca Al-Quran Al-Mumayyaz!


Berminat utk memiliki Al-Quran Almumayyaz ini juga? Tunggu apa lagiii~ Cepat WhatsApp Puan Sofia utk order! Ataupun ada sebarang pertanyaan lanjut, boleh hubungi Puan Sofia di talian :

019-999 9597

You Might Also Like

1 comments

  1. wah..................! sekarang mudahnya nak belajar kan.. rasa nak beli satu la.. thanks utk entri ni.. :D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.