http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP

By 6:41:00 PM ,

Tak pernah tau. Tak pernah saya buat menu salad buah ni. Dan rasanya saya tak pernah lagi makan salad buah ni. Sehingga lah haritu di rumah abang saya di Johor.. time nak buat party birthday untuk anak beliau yang ke-1 tahun, adik-beradik ipar abang saya (saya tak tahu nak gelarkan apakah hubungan saya dengan adikberadik ipar abang saya haha) buat lah satu menu ni - salad buah! Serius excited gilos tengok mereka buat. Sebab first time kan. Then, saya pun apa lagi, sempat lah menulis resepi salad buah di notes phone. Kalau korang nak try salad buah ni sebagai salah satu menu makanan di Hari Raya Aidiladha nanti pun boleh. Alaaa bukan susah pun resepi salad buah ni. Kacang kuda je. *flip tudung bawal*

RESEPI SALAD BUAH


RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
Bahan-bahan Salad Buah

Buah-buahan (contohnya: buah epal, lai, jambu batu, anggur)
Yogurt
Susu cair
Mayonis

Cara-cara membuat Salad Buah

1. Potong ketul-ketul buah-buahan tersebut dan masukkan ke dalam mangkuk.
2. Campurkan yogurt + susu cair + mayonis ke dalam mangkuk tersebut.
3. Kacau hingga sebati.

SIAP! hahaha mudah je kan?

RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
resepi salad buah: buah-buahan mengikut citarasa sendiri
RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
resepi salad buah: buah-buahan dipotong kecil-kecil
RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
resepi salad buah: masukkan bahan-bahan di dalam satu mangkuk

RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
resepi salad buah: gaulkan hingga sebati
RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
resepi salad buah: siap!
RESEPI SALAD BUAH MUDAH DAN SEDAP
resepi salad buah: boleh dihidang
Sukatan berapa mayonis, berapa sudu yogurt.. suka hati awok le. Ikut tahap kemanisan yang awok nak. Hehe. Selamat mencuba!

Haaa lagi satu! Orang kata salad buah ni bagus untuk sesiapa yang nak diet. Betulkah?


You Might Also Like

9 comments

  1. nampak sedap sangat T^T
    teringin pulak nak makan salad buah :D

    ReplyDelete
  2. Hai :) Senarai pemenang segmen dah ader :) MAcam best je nak buat salad buah huhuhu

    http://mekzumbie.blogspot.my/2016/09/10-pemenang-segmen-hang-komen-hang.html

    ReplyDelete
  3. nampak sedap. nanti nk cubalah.. terliuq tgk...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.