http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41 - 23 NOVEMBER 2016

By 7:16:00 PM


4 November 2016 yang lepas saya ada terima satu message dari SPA. Saya telah dijemput untuk menduduki Peperiksaan Online Pegawai Tadbir & Diplomatik Gred M41 pada 23 November 2016 pukul 8:00 malam. Which is malam ni peperiksaan online pegawai tadbir & diplomatik gred M41! Adakah saya sudah bersedia? Mesti lah belum! Hahaha sebab saya tak nak pun. Tapi saya akan jawab juga malam ni. Sebab nak tengok soalan-soalan exam PTD ni macam mana hehe.



PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41 - 23 NOVEMBER 2016




PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41
PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41
So, saya pun pergi la pautan http://e-semakanntt.spa.gov.my/ untuk buat semakan peperiksaan online pegawai tadbir dan diplomatik Gred M41.



PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41



So, masukkan nombor kad pengenalan, taraaa keluar la butir-butir di bawah ni. Ada diberi no. angka giliran (kata laluan). Dan juga diberi pautan untuk menjawab peperiksaan online. Tetapi pautan tersebut hanya akan AKTIF satu jam sebelum examination bermula (7.00 malam).

Bila pautan dah aktif, akan keluar seperti di bawah ni:

PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41
PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41


Ada juga diberi Tatacara Menduduki Peperiksaan Online (Manual Pengguna), Sukatan peperiksaan dan Panduan Memastikan Kestabilan Capaian Internet Semasa Peperiksaan online SPA. Ketiga-tiga benda ni memang sangat penting bagi yang serius untuk menduduki peperiksaan online ini.



Peperiksaan Online Peg. Tadbir & Diplomatik ini ada dua seksyen:



Seksyen A Pengetahuan Am (masa diberi dari 8:00 malam hingga 8:40 malam)
Seksyen B Daya Menyelesaikan Masalah (masa diberi dari 8:55 malam hingga 9:40 malam)



PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41
PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41

PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41
PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK GRED M41
**Calon yang lulus Peperiksaan Online PTD akan dipanggil menduduki Program Assessment Centre (PAC) yang dijangka bermula pada awal Januari 2017.

Goodluck!


You Might Also Like

5 comments

  1. terima kasih atas info...perkongsian yang berguna

    ReplyDelete
  2. Cik Mimie semalam dapat SMS peperiksan online untuk jawatan pem.peg tadbir.. macam talut pulak bila dengan exam2 ni..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga berjaya cik mimie! kalau study banyak2, inshaaAllah boleh jawab hehe

      Delete
  3. best of luck :) mintk mintk ade rezeki :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.