Search This Blog

Tips Posting Di Laman Sosial (Tips Business Untuk Newbies)

By 2:55:00 PM , ,

TIPS POSTING DI LAMAN SOSIAL [Tips Business untuk Newbies]

Tips Posting Di Laman Sosial (Tips Business Untuk Newbies)
#lifequotes
7.30-9.30am

TABIAT

  • Orang nak mula kerja
  • Hari isnin-rabu trafik laju
  • Hari jumaat mood org kerja dah berkurangan,maka lebih rajin berfb
  • Hari jumaat post banyak tentang islamik.


CIRI-CIRI POST

  • Menyegarkan
  • Inspirasi
  • Motivasi
  • Softselling


12.30-2.00pm

TABIAT

  • Waktu orang keluar lunch
  • Mereka takde masa nak baca cerita panjang
  • Sambil makan,beratur ambil lauk
  • Hari jumaat,perempuan rehat panjang
  • Maka boleh buat cerita panjang la masa solat jumaat kan.


CIRI-CIRI POST

  • Ringkas
  • Santai
  • Ringan


5.30-7.00pm

TABIAT

  • Orang balik kerja.
  • Mood penat tak bertenaga.


CIRI-CIRI POST

  • Post kelakar,joke,humor.
  • Elakkan post tentang traffic jammed.


10.00-11.45pm

TABIAT

  • Sudah siap solat isyak dan sudah makan malam.
  • Mula online sambil menonton tv.
  • Ada juga yg memang ngadap pc,laptop @ smartphone semata-mata


CIRI-CIRI POST

  • Traffic paling laju jam 10 malam.
  • Ada juga yang post seawal 9:30pm
  • Masa terbaik untuk buat branding
  •  Marketing , Positioning @ Hard Selling
  • Buat diskaun hebat @ tawaran meleleh


=> Aktiviti fb mula slow 11:45 sebab online banking tutup pada 12pm.
=> 12pm orang mula masuk tidur.
=> Tak perlu update sebarang post selepas 11.30 malam.
=> Jangan update post selepas 12 malam, Nampak sangat kita ketagih fb.

Sumber: whatsapp

Tips Posting Di Laman Sosial (Tips Business Untuk Newbies)
#learnlovelivelife

You Might Also Like

3 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.