Search This Blog

bila ada orang kata - maths is easy

By 6:04:00 PM ,


Penat buat soalan addmaths be like:

bila ada orang kata - maths is easy

Alkisahhh~ Petang tadi kakngah tag den kat Facebook. Gambar bawah ni yang ditagnya:

bila ada orang kata - maths is easy
bila ada orang kata - maths is easy
HAHAAAHHAA over beno! Kakngah tag saya kat gambar tu, mungkin sebab saya :

+ suka maths 
+ otak maths
+ minat subjek maths&addmaths
+ suka buat soalan maths 
+ student degree major matematik 
+ ajar tutor subjek maths&addmaths 
+ freelance editor subjek maths&addmaths 
+ selalu kata maths ni senang je

Tapi memang lawak la gambar tu. Sebab ada betulnya. Kalau saya kata 'maths senang je', mesti ada orang yang melemparkan pandangan laser sehingga menusuk ke jantung. Haha. 

Okay well, saya tak kata maths ni senang sangat-sangat macam kacang kuda. Yeap, memang ada ketika maths ni senang. Waktu tadika, waktu sekolah rendah, sekolah menengah. Tapi tak ada la rasa senang buat maths tu datang terus sekaligus bergolek-golek. Sebelum rasa senang buat maths tu datang, mesti la kena buat banyak soalan praktis dulu. Kena la mahir sifir semua dulu dan faham konsep, baru lah rasa maths itu mudah.

Tapi seriously, matematik di Universiti tak lah mudah pun hahahha. Maths ka matrikulasi boleh tahan lagi. Tapii kat U, arghhh! Calculus, advanced calculus, algebra, modern algebra, analisis vector, real analysis dan lain lain. =.=

Maths ni bukan mudah tapi kalau buat latihan bebanyak dan ikut tips/pesan lecturer.. inshaaAllah yang susah boleh jadi mudah.

Sekian pesanan dari penaja haha.


Hire me as Maths/Matematik Tambahan Tutor (Jalan Sikamat, Seremban)
bila ada orang kata - maths is easy

You Might Also Like

3 comments

  1. bg saya depend pada jenis otak org tu ah . kekadang setengah org tu benda simple pun dh namanya maths dia tetap tak boleh terima . huhu

    ReplyDelete
  2. kak cik dan math berpisah tiada .. haha

    ReplyDelete
  3. Orang clumsy + careless macam Mai mmg tak berjodoh dengan Math. Huhuhu.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.