Search This Blog

duit brim (bujang) Fasa 1 dah masuk akaun bank!

By 8:29:00 PM , ,

Yeayy Alhamdulillah duit brim bujang Fasa 1 RM450 dah masuk akaun CIMB den. Memang brim bujang ada satu fasa je haha lepas ni dah tak ada dah. Cuma kategori isi rumah & e-kasih (RM900 & RM1200) ada 3 fasa (Feb, Jun, Ogos).

duit brim (bujang) Fasa 1 dah masuk akaun bank!

duit brim (bujang) Fasa 1 dah masuk akaun bank!
duit brim (bujang) Fasa 1 dah masuk akaun bank!
So, duit brim ni nak buat apa Sayidah uit? 

+ ofcourse la belanja umi abi makan sedap
+ daftar SSM (SSM tunggal)
+ topup broadband Yes4g
+ berjimba dengan kawan-kawan hujung minggu ni

Habisss licin! Hahaha. Bermanfaat la tu kan kan. Yang penting duit tu disalurkan ke arah kebaikan danbberbaloi-baloi gituuu~ InshaaALLAH.

Korang duit brim dah masukkah? Ke masih dalam proses? Sebab sesetengah orang status permohonan BR1M 2017 mereka masih dalam proses kan? Tapi ada yang cakap.. dulu-dulu walaupun status brim dalam proses, duit brim masuk je dalam akaun. Ada yang cakap pula.. kalau status permohonan masih dalam proses, nanti tunggu fasa kedua baru diluluskan? Wallahualam tak tahu mana satu yang betul. Saya pun tak berpengelaman terima brim sebelum ni. So, tak boleh nak kata lebih-lebih.

Tapi dengar berita tadi, bagi sesiapa yang dah lulus/dalam proses tapi tak dapat duit brim lagi, bulan Mac nanti mungkin dimasukkan. Kot. Wallahualam.

Siapa yang dah terima duit brim 21 Feb/22 Feb 2017 tu tahniah! :)

You Might Also Like

8 comments

  1. adik punya tak masuk lagi. ingat nak minta belanja dia. hahahaa.

    ReplyDelete
  2. Baru masuk tadi, gelabah tengok orang lain dah masuk. Maklumlah Bank Islam lambat sikit. Hahahaha. Selamat mendaftar SSM. Cepat ja rasa duit ni nak licin kan, berpeluh buat planning semalam,hahahaha, siap ada yang dah padam plan tu, tak cukup.kekeke

    ReplyDelete
  3. hmmm elsa maybank tak masuk lagi :'( dah lah pertama kali nak merasa duit brim nieyh hakhak. alhamdulillah sis :)

    singgah klik iklan & tabung :* http://elsaalicious.blogspot.my/2017/02/undian-fasa-pertama-anugerah-meletop.html

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah brim sayidah dah masuk. Yang cik renex belum lagi. Dalam proses katanya.huhu

    ReplyDelete
  5. rasanya bestnya duit dh ada dlm bank. hehe. wahhh kc nak dftar ssm ye..

    ReplyDelete
  6. Yeah...
    Rezeki untuk awak...
    Saya ni mmg tak layak nak minta brim, sob sob...
    Cheers.

    ReplyDelete
  7. Tak sabar jadi layak untuk dapat BR1M.. skrg ni dapat bantuan utk student tu.. dlu baucer buku, skrg kad mende entah hahaha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.