FAKTA TENTANG BATERI KERETA YANG RAMAI TAK TAHU

by - February 22, 2017
Imbas kembali, tahun lepas saya belajar tentang rutin pemeriksaan kenderaan (RPK) sebelum mengambil ujian JPJ. Dari situ.. saya kenal banyak komponen kereta dan juga bahagian bonet & enjin. Di bahagian enjin, antara komponen paling senang nak ingat struktur dan kedudukannya adalah bateri. Bateri sel basah dan bateri sel kering. Kami juga diajar tentang cara nak tahu level minyak bateri kereta tu mencukupi atau tidak. Tapi, kami tidak diajar cara nak tahu bateri kereta kong atau tidak.

Jadi, saya tak pernah tahu pun apa tanda-tanda bateri kereta kong. Adakah tandanya adalah enjin kereta tidak boleh start? Atau bila kita dah lama tak servis kereta, itu tanda kita harus tukar bateri kereta? Okay serius saya tak tahu.


FAKTA TENTANG BATERI KERETA YANG RAMAI TAK TAHU


Baru-baru ni ada orang cerita.. Ada sesetengah kes tu, bila kereta kita ada mengalami masalah dan bawanya pergi servis di bengkel kereta (workshop), pihak pekerja/mekanik bengkel menyarankan kita untuk menukar bateri kereta. Alasannya? Kerana bateri kereta kong. Walhal.. bateri kereta sihat walafiat lagi. Bila disuruh beri penjelasan atau bukti, mereka tidak beri penjelasan jelas & info tepat.

That's the fact. So, hati-hati ye kalau check bateri kereta di workshop. Ianya seolah-olah seperti mengambil kesempatan pada mereka yang tidak tahu tentang kereta atau bateri kereta (contohnya saya). Mengambil kesempatan pada insan yang zero ilmu tentang kereta. 

Tapi phewww~ nasib baik la ada bateriku.com!

BATERIKU.COM

bateri kereta
pekerja bateriku.com sedang memeriksa bateri kereta
Bateriku.com adalah satu perkhidmatan yang ditawarkan oleh Green Inisiatif Sdn Bhd (GISB) pemilik syarikat tempatan yang mengendalikan servis penghantaran, pembaikan dan penggantian kereta kenderaan di Malaysia untuk berkhidmat kepada pelanggan.

Bateriku.com menyediakan perkhidmatan pemeriksaan, penghantaran dan pemasangan bateri kereta. 

So, contoh la kita ada masalah dengan kereta atau saja-saja nak check keadaan kereta kita sihat atau tidak.. panggil je pihak bateriku.com. Alaa jangan risau lah. 

+ Pemeriksaan kereta yang dibuat oleh bateriku.com hanya PERCUMA sahaja. 
+ Duit minyak untuk sampai ke lokasi kita pun mereka tak caj. 
+ Dan yang bestnya, andai kata bateri kereta kita kong dan perlu ditukar, pihak bateriku.com ada menawarkan bateri kereta murah & berkualiti (brand Amaron. Warranty 18&30 bulan). 
+ Pemasangan bateri baru tidak dikenakan caj. PERCUMA sahaja. 
+ Customer hanya perlu bayar harga bateri baru sahaja. 
+ Pemeriksaan + pemasangan bateri baru adalah Free Of Charge (FOC).

Alamat HQ Bateriku.com : No.17, Jalan Saujana Indah 10, Taman Perindustrian Saujana Indah, Shah Alam, Selangor.

tukar bateri kereta
boleh call pihak bateriku.com untuk memeriksa bateri kereta secara PERCUMA

NAK TUKAR BATERI KERETA?


#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279

  • Pihak bateriku.com datang ke lokasi anda
  • Pemeriksaan PERCUMA 
  • Tidak perlu beli bateri mereka 
  • DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok

Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Muar, Johor, Perlis, Penang, Ipoh, Lembah Klang, Negeri Sembilan, Melaka.

pemeriksaan bateri kereta secara percuma
selebriti-selebriti Malaysia yang menggunakan khidmat bateriku.com untuk pemeriksaan bateri kereta mereka
Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara? Sila mohon secara online di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck.

You May Also Like

7 comments

  1. wah bagus yea ada perkhidmatan macam ni..betul, ada bengkel yang mengambil kesempatan bila bawa kereta ke tempat diaorang..kata bateri ada problem, padahal elok je..mentang2 kita tak tahu pasal kereta...tapi tak pe dah ada bateriku.com ni, menyelamatkan kita dari ditipu..hehe

    ReplyDelete
  2. Bagus ada service macam nih. Semua dihujung jari. Call saja 😊

    ReplyDelete
  3. Perkhidmatan yg bagus n tips yg baik juga.. tq for sharing!

    ReplyDelete
  4. Wahh, first time akak dengar service nie, memang baguslah pakai service nie lebih2 lagi kaum hawa yang kurang pengetahuan pasal kereta nie, jadi takdelah yang ambik kesempatan di atas kelemahan kita nie..

    ReplyDelete
  5. kak ain hampir2 terkena juga dulu.. masa tu baru berapa bulan pakai Viva tu, tak kan la bateri dah kong.. tapi memang kereta 'mati enjin' tiba2 masa kat traffic light.. datang mamat towing tiba2 je.. konon nak tolong.. dia check bahagian enjin tu sikit lebih kurang then kata bateri kong.. lepas tu offer nak towing Viva kak ain sampai workshop kawan dia.. charge RM200 pulak tu..!! eeeeeeeeeee... nasib baik kak ain tak setuju..

    tunggu Pokchik datang, dia check rupanya cuma longgar je.. bila Pokchik ketatkan balik skru2 semua tu.. elok je boleh start kereta.. so, berhati2 lah..

    kepada yang tak ada Pokchik.. sila call abam BATERIKU.COM yang macho2.. hahahahaa.. :)

    ...

    ReplyDelete
  6. Bateriku.com mmg boleh dipercayai .. Telus dalam menjalankan misi..semoga kita semua dapat menilai mana yg terbaik dr yg terbaik..pasni kena guna bateriku.com .. Tak perlu susah2 lagi.. simpan jer jo tel bateriku.com sennag untuk masa akan datang..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p