Search This Blog

Ayat Power dan Pikapline Dzawin & Issey (MLM 2017 Minggu 7)

By 7:21:00 PM ,

Saya tak follow pun Maharaja Lawak Mega (MLM) 2017. Sekali episod pun tak pernah tengok. Jeling pun tidak. Tapi tengok sipi sipi 2 saat ada lah haha. Tapi minggu lepas (MLM Minggu 7) saya tengok sekejap sebab kebetulan masa tu saya dah tercongok kat depan TV. Tema minggu ke-7 MLM adalah Ayat Power + ada seorang guest jemputan for each pelawak. Saya tak ada la tengok dari awal hingga akhir. I just watch for one hour yang terawal.

Ayat Power dan Pikapline Dzawin & Issey (MLM 2017 Minggu 7)

Ayat Power dan Pikapline Dzawin & Issey (MLM 2017 Minggu 7)


And for satu jam terawal saya tengok tu, yang paling menarik hati saya adalah pelawak Indonesia bernama Dzawin. Artis jemputan untuk Dzawin adalah Issey. Gabungan dua orang ni meme mantop. Dua-dua ayat power dan pikapline best! Tergelak-gelak den tengok. Sebab pikapline mereka berdua ni memang power. Unpredictable. Tak terjangka dek fikiran. Fresh. Tak pernah dibuat orang sebelum ni. Tak cliche.


PIKAPLINE MLM

Pikapline sekolah pondok (Dzawin) vs pikapline sekolah biasa (issey)

Issey: Erra.. erra tahu tak apa persamaan Issey dengan Datuk AC Mizal?
Dzawin (buat suara ala-ala Erra): Apa tu?
Issey: Datuk Ac Mizal ada mas (emas) di mikrofon. Issey pun ada mas.
Dzawin (suara gegirl): Di mana tu?
Issey: Di jari manis Erra nanti.

HAHAHAHAHAHA CIA CIA CIAAA! Okay turn Dzawin pula.

Dzawin: Bismillah. Erra.. Erra tahu tak apa beda (beza) Erra dengan kepala paip masjid?
Erra: Ye apa?
Dzawin: Kalau tengok kepala paip masjid, saya nak ambil wuduk. Kalau tengok Erra, saya nak batalkan wuduk.

PERGHHH CIA CIA CIAAAA. (okay time ni semua penonton gelak gila-gila + beri tepukan gemuruh *including me* hahaha)

Lepas bagi pikapline kat Erra Fazira (juri jemputan), mereka dua beri pikapline kat Luna Maya pula.

Issey: Luna Maya. Sebelum saya turun pentas Maharaja Lawak Mega, saya nak hadiahkan awak shawl.
Dzawin: Eh kenapa bagi dia shawl?
Issey: Saya nak Luna Maya menjadi isteri yang SHAWLehah (solehah).

WWWOOOOOOO (moga luna maya diberi hidayah pakai tudung nanti amin hehehe). 
Okay next! Dzawin's turn.

Dzawin: Mbak Luna. Malam ni Mbak Luna mahu kasi saya berapa HA?
Dzawin & Issey: Shhhhhh..
Dzawin: Tak perlu dijawab. Saya tak peduli berapa HA. Yang penting HA.ri pernikahan nanti kau ada di samping ku.

WAKAKAKAKAKAKA CIA CIA CIA SANGATTTT WEH HAHAHA.

Itu adalah contohcontoh pikapline - Issey.


Dah habis sesi pikapline, mereka masuk topik baru pulak.

Dzawin: Kawan-kawan.. di telemovie kita tengok macam kita kenal dengan awek tu mudah sangat kan?
Issey: Betul. Laki jumpa perempuan, berlanggar, bercinta. Contohnya dalam telemovie, situasinya macam ni.. (tengok video sendiri lakonan mereka macam mana. Kelako gilosss tapi serious #deep haha)
Issey: Dunia nyata macam ni ya... (mereka ada la buat lakonan.kena tengok lakonan mereka sendiri baru syok. Haha)

Time dzawin & issey lakonkan untuk dunia nyata tu memang best. Ayat power pikapline dzawin & ayat power #sentap issey pun best dalam lakonan tu.

Issey: apa pegang pegang (tangan) ni? Daripada awak pegang saya, baik awak pegang anjing. Sama je haram!
Dzawin: beda la beda!
Issey: apaa beda nya?
Dzawin: pegang anjing kena samak. Pegang awak kena lamar.

CEYHH CEYH CEYH CEYHHH hahahaha. Tapi serius la penonton + juri semua gelak dengan ayat power and pikapline dorang. Luna Maya yang ditugaskan untuk komen performance mereka beri Dzawin 5 HA. Memang Dzawin deserve it pun dapat full HA. 

Yang saya suka lagi dengan lawak Dzawin & Issey ni.. mereka beri punchline yang deep & islamik + cia cia cia tanpa ada krik krik krik pun dari penonton dan juri. Plus, lawak mereka bukan lawak kosong. Ada message yang tersurat dan tersirat. Tapi dalam masa yang sama, semua yang menontonnya mudah faham dengan message yang mereka hendak sampaikan tu. Dan moga terus terkesan dalam hati lah kan hehe.

Saya tak sure Dzawin dapat nombor ke berapa di penghujung rancangan minggu lepas tapi yang pasti Dzawin still kekal lagi dalam MLM 2017. XOXO yang terkeluar. 

I hope Dzawin kekal sehingga ke final. Ceytt tetibe den jadi peminat dan penyokong Dzawin pula kan haha kbai.

Eh jap japp. Haaa sambil-sambil tengok Maharaja Lawak Mega tu, boleh la sapu minyak Biobax :)

biobax
biobax 100% organik, mesra wuduk :)

sakit belakang
siapa yang sakit belakang, lenguh lenguh badan boleh la guna biobax :)
Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray yang diperbuat daripada 100% bahan organik. Hanya spray dan sapu sahaja! Berkesan melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut, sakit pinggul, kebas-kebas, kejang, lenguh-lenguh, sakit segugut, selsema, terseliuh, resdung, tergeliat urat, gout,contraction,slip disc. RM80 termasuk postage untuk 1 botol. RM150 untuk 2 botol. RM225 untuk 3 botol. Tahan selama 3-4 bulan sebanyak 500 semburan.
Sesiapa yang nak beli Biobax atau nak jadi dropship/agen/mini stokis Biobax, boleh whatsapp saya 0172008642 (Sayidah).

You Might Also Like

5 comments

  1. Kak PC tengok di youtube je..hehe..tapi memang best part mereka ni...dalam jenaka ada selit ilmiah..terbaik..

    ReplyDelete
  2. Tengok dah ni . hahaha. lawak jerrr . haha

    ReplyDelete
  3. Samalah elsa suka part diorang nie je! Dah lah hensem si dzawin tu haihhh cair nie hahahhaa

    ReplyDelete
  4. bestnya haha nanti nak cari di utube sbb xada astro T.T

    ReplyDelete
  5. Melekat di hati pikap line dia.. nak carilah..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.