Benefit join AutoFeedBlog (AFB)? so many.

by - May 23, 2017
Autofeedblog (AFB) [afb.my] adalah salah satu cara untuk kita, para blogger, mempromosikan blog kita. Selama 75 hari (kerana dah 75 blog yang join) entry blog kita duduk pada blog yang berlainan. Setiap hari jam 0000 akan bertukar blog di AFB Feed di blog masing-masing automatically. 


Benefit join AutoFeedBlog (AFB)? so many.

afb
Benefit join AutoFeedBlog (AFB)? so many.

Kebaikan/faedah join AFB:


+ AFB feeds. Atleast 6 feed (entri) blog kita yang the latest akan dipaparkan di blog AFBians lain (ikut giliran) setiap hari. AFB feeds akan bertukar sesama ahli AFB secara AUTOMATIK every day.

+ menggalakkan kita selalu update entri blog. because atleast 5 entri kita yang terbaru akan dipaparkan pada blog yang dijadualkan untuk feed blog kita. Bila kita update, orang masuk blog tu, orang nampak feed (entri kita) tu. Itu tujuannya kita kena akif menulis/update blog.

afb feeds
AFB Feeds
+ dapat belajar tentang teknik-teknik SEO (entri)
+ belajar macam mana nak skor SEO blog 100%
+ belajar tentang Google Analytics. Macam mana nak pasang, macam mana nak baca, whats the advantages
+ belajar tentang responsive template
+ learn how to lulus adsense
& many more ilmu blog inshaaAllah.
+ dapat tambah kawan blogger yang positif, kembangkan network dalam dunia blogging
+ kalau tak faham apa apa yang berkaitan dengan blog or have problem, boleh tanya ahli-ahli AFB. Kalau boleh dibantu, bantu sama sama.
+ UV PV meningkat (dengan mengamalkan ilmu yang diperolehi)
+ AFBians support each other


Blog baru boleh ke join?
Blogger bilis/blogger picisan/blogger kurang famous amos boleh ke join?

Tak kisah siapa pun anda, kita semua blogger right? Asalkan anda seorang blogger and willingly to give full commitment to learn, anda dialu-alukan untuk join AFB :)

succeed

So far dah hampir 70++ ahli yang menyertai AFB. 
Siapakah?

(1) irra
(2) anis
(3) nani
(4) bonde
(7) ewan
(8) adkdayah
(9) kc
www.sayidahnapisah.com
(10) sha
(11) cn
www.cekgunorazimah.com
(12) eny
(13) khaty
(14) azi
(15) cik T
(16) efa
(18) mas
www.masturadin.com
(19) papa
(21) along
(22) mai
(23) SA
(24) amy
(25) reen
(26) yoorin
(28) zatie
(29) KG
(30) fieza
(31) cik mijah
(32) mya
(33) lea
(34) cikla
(35) akma
(36) afizah
(37) aami
(38) wafi
(39) lia
(40) lokman
(43) cik en
(44) yana
(45) AM
(46) leyla
(47) fendi
(48) aina
(49) arz
(50) ummul
(51) ain
(52) elsa
(53) mawar
(54) fareed
(55) kak ita
(56)atikah
(57) farah
(58) maria
(59) sue
(60) ana
(61) kakcik
(62) echa
(63) suzlina
(64) kaklong
(65) auni
(66)farahsanusi
(67) marsha
(68) mamajue
(69) unni
(70) shahrul
(71) hazirah
(72) zarra
(73) annur
(74) lina
(75) wendy

afb network
AFB enterprise

Syarat utama nak masuk AFB:
- blog haruslah platform blogspot (.blogspot.my or .com). Wordpress cannot join sebab coding Auto Feed tersebut adalah untuk platform blogspot sahaja so far. Coding AutoFeed tersebut tak compatible dengan wordpress.

jika nak tahu syarat yang lain & jika awak betul betul serius berminat nak join AFB, sila contact AFB's pengemuda which is kak irra 0133560192 (www.irrayyan.com) yew. Jangan malu jangan segan :)

Okaii adios~!

if not now, then when?
if not now join AFB, then when? :)

You May Also Like

14 comments

  1. hmmmm... bagus sangat ni... usaha yang boom...

    - Mia Liana

    ReplyDelete
  2. wahhh...menarikkk...saya newbie sangat awak...nak join juga...blog macam hidup segan mati xmboh jeni...

    ReplyDelete
  3. yay elsa nombor 52 hakhak. kc nak inform sikit kalau kc tak perasan, yang url blog kak ana suhana (60) dah tukar tau hehe sebab dia baru sudah pakai domain sendiri so url blog dia bukan yang itu lagi

    ReplyDelete
  4. no 60 lapor diri. best sgt join AFB kan. semuanya sporting dan positif :)

    ReplyDelete
  5. no 62 sini! hihihi. best join AFB ni. <333

    ReplyDelete
  6. Wah menarik. Baru taw apa tu afb. Sblm ni perasan kt bhgn atas blog.ingtkn apa..

    ReplyDelete
  7. Waahh thanks for the tips,, bru tau pasal nie

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p