the most delicious Asam Pedas Patin I've ever taste

by - May 10, 2017
Okay I know. The title of this entry is quite.. over ? But nope! I strongly affirm that asam pedas patin yang saya nak ceritakan ni adalah asam pedas patin yang paling sedap yang pernah saya makan. No doubt ;)


the most delicious Asam Pedas Patin I've ever taste


Sebelum ni saya pernah share satu tempat yang menu ikan patik tempoyak dia memang best gilos, which is Restoran Beriani Warisan - Seremban (boleh baca di SINI). Dan sekarang ni dia tambah lagi satu menu mantop : ikan patin masak asam pedas.

Tengahari semalam, lepas selesai urusan PTPTN.. saya dan umi abi lunch di Beriani Warisan ni. Umi order set ikan patin tempoyak (nasi putih + patin tempoyak (bahagian badan) + tempoyak + timun) . Abi & saya pula order set ikan patin asam pedas (nasi putih + asam pedas patin + cili + timun). Abi order ikan patih bahagian kepala punya. Abi kata the best part of ikan patin is the head. Sebab kat kepala tu la banyak lendir-lendir patin yang sedap tu.

asam pedas patin
the most delicious Asam Pedas Patin I've ever taste

asam pedas sedap
the most delicious Asam Pedas Patin I've ever taste

restoran asam pedas seremban
the most delicious Asam Pedas Patin I've ever taste
Malas nak cerita panjang-panjang, korang kena rasa sendiri asam pedas patin ni. Taste it first, then you know what I mean. Eat it first, then only you know what I feel. Serius sedapp! Susah nak cari asam pedas sedap cenggini tau.

Ohhh.. Sorry laa sempat tangkap gambar patin asam pedas 1,2 keping je. Tak menyabo nak terkam hahaha!

Landmark gerai Beriani Warisan ni adalah Petronas Ampangan. Memang depan Petronas tu je.

lokasi asam pedas

lokasi restoran yang menyediakan asam pedas patin sedap  berhampiran dengan Petronas
beriani warisan asam pedas
gerai Beriani Warisan


So korang.. kalau teringin nak rasa asam pedas yang sedap, mai la rasa kat sini. 
Kalau mengidam sangat sangat nak makan patin sedap, mai sini. 
Kalau datang ke Seremban, korang kena singgah sini for lunch. 
Kalau tak percaya cakap saya, mai rasa sendiri kesedapan dan kelazatan asam pedas patih (&patin masak tempoyak) kat Beriani Warisan ni.

Murah pun murah. RM6 for set patin tempoyak. RM6 also for set patin asam pedas. Kalau kat keyyel tu, mahu RM7,8 kot?

Okay saya dah share lokasi makanan ikan patin best kat Seremban ni, jangan kata saya tak payung yeww :P okay daaa~!

You May Also Like

7 comments

  1. Nampak pekat betul kuahnya.. memang terbaiklah kalau kuah macam tu.. next time kalau ke seremban, bolehlah ena foodhunting kat sini

    ReplyDelete
  2. Sedapnya! Kena cuba ni sbb suami hantu tempoyak hahahah terliur tgk

    ReplyDelete
  3. Perghhh, kaler asam pedas tu... mengancam nafsu makan 😍

    ReplyDelete
  4. syima sendiri baru discover yang ikan patin sedap jugak masak asam pedas. huhu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p