tanda kau dah selesa menjadi 'single'

by - July 25, 2017
Uikkkss apecer Sayidah cerita pasal single mingle ni? haha. Bukan apa.. Semalam terjumpa satu gambar ni tajuknya "tanda kau dah selesa menjadi single". And tertarik nak baca sebab.. nak tahu juga ada tak persamaan saya dengan those signs muahaha. But.. is it fakta or auta? Hmm lets see..


tanda kau dah selesa menjadi 'single'

1. Happy hari-hari
2. Tak cemburu tengok kawan-kawan dengan pasangan masing-masing
3. Tak ada stalk-stalk ex dah
4. Geli bila dengar ayat jiwang
5. Tak mudah cair bila ada yang mengorat


credit: @MeskiHatiTerlukaAkuAkanTetapTersenyum

tanda kau dah selesa menjadi 'single'
tanda kau dah selesa menjadi 'single' // sumber: Google

Single ni ada DUA kategori:

i- single and available
ii- single but not available

Kategori i tu dia memang tiada siapa yang dia berkenan atau tak terikat dengan siapa-siapa. Bebas. Orang boleh ngorat dia. Dia boleh ngorat orang. Cinta dia tidak 'dimiliki' siapa-siapa.

Kategori ii tu pula dia single tapi dia tak buka hati kat mana-mana laki/perempuan YET or ANYMORE. Sebab apa? Mungkin sebab dia masih tunggu seseorang. or tak berminat dengan hubungan ala ala couple ni. or dia single tapi tak bersedia lagi untuk berada di dalam perhubungan lelaki-perempuan. ataupun maybe sebab dia mahu fokus kepada kerjaya, stabilkan kewangan dan jaga parents. There are many possibilities.

So, which category of single you are in?

tanda kau dah selesa menjadi 'single'
tanda kau dah selesa menjadi 'single' // sumber: Google
Saya?

Saya dalam kategori yang kedua hahaha. Status - single but not available. Kenapa tak available? Banyak sebab nya haha. Antaranya.. sebab nak fokus cari duit, kumpul duit, membina nama dalam dunia blogging. Sebab lain? Biarlah rahsia.... hehe.

So, saya dan awak awak yang single tu dah tengok 5 tanda seseorang itu selesa menjadi single tadi? Ada tak tanda-tanda tu dalam diri? Atau ada nak tambah lagi? Hahaha.

Alaaa sebenarnya jadi single ni best apa. Cuma.. cuma bila ada soalan-soalan seperti:

+ dah ada calon ke belum
+ bila nak kahwin
+ nak tolong carikan calon ke
+ sampai bila nak single ni


duiiii =.=

Kalau yang tanya kita tu, rapat dengan kita takpela jugak.
Kalau yang tanya kita tu, sama status dengan kita okay la juga.
Kalau tanya soalan tu sekali dua kali boleh terima lah. Ni sampai banyak kali, kau rasa? Hahaha.

Bila soalan-soalan tersebut diajukan kepada manusia yang berstatus single beratus kali.. tak banyak, mesti sikittt rasa arghhhh. Nak je cekup sorang laki kata "haaa ni la bakal suami saya" kan kan hahaha. 

Tapi ada sesetengah yang boooo layan je. Lantak la orang nak kata apa. Takdak hal. Doesn't matter. Whatevahhh! Yang penting, "aku tahu apa target aku".

tanda kau dah selesa menjadi 'single'
because i love maths hahaha!
Kesimpulannya... kalau ada jodoh tak kemana. eh :P

Okay daaa~ wassalam!

You May Also Like

4 comments

  1. Hihi....betul kita tahu apa yang kita nak =) be happy

    ReplyDelete
  2. Takpe.. kalau single happy, kalau x single pun boleh juga Rasa happy. Yg pentingnya carilah kebahagian itu

    ReplyDelete
  3. Adalah reason kenapa kita masih single...kan... follow je flow hidup ni.. So mai kategori kedua, single but not available, kehkehkeh. maklumlah kahwinnya belum, kira single la kan. Tapi dah tunang.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p