Esok trial UPSR Matematik. nervousss!

by - August 02, 2017
3 Ogos 2017. Hari Khamis. Esok trial UPSR Matematik. Tapi dah kenapa saya pula yang nervous? Hahaha. Sebab.. pelajar tutor saya ada yang Darjah 6, namanya Daniel. Saya nervous lah dia boleh buat ke tidak paper trial UPSR matematik esok. Hopefully okay lah. Hehehe.

preparation Daniel untuk trial UPSR Matematik esok.


Esok trial UPSR Matematik
Daniel buat soalan latih tubi preparation for trial UPSR Matematik
Malam semalam dengan malam ni mak Daniel minta buat extra kelas tusyen sejam setengah 8.30-10.00 malam. Yelaah esok peperiksaan percubaan & exam UPSR pun nak dekat. Tu yang mak Daniel nak Daniel pulun buat soalan-soalan latihan dan set model kertas upsr maths.

Daniel ni seorang yang pendiam. Tapi agak bijak. Kalau dia boleh buat betul betul dan tak careless, boleh dapat A tu upsr. (Amin)

Dan sepanjang dia tutor dengan saya, saya perasan dia ada lemah dalam beberapa jenis soalan. Ada jenis soalan yang dia lambat buat dan salah jawab.

Soalan yang melibatkan topik:
Pecahan
Pertukaran unit
Penyelesaian masalah berkaitan kubus/kuboid (perimeter & luas)
Wang (diskaun, rebat, untung, rugi, harga jual, harga kos)
Nisbah & kadaran
Penyelesaian masalah berkaitan dengan anu (unknown)

Yang topik lain-lain dia okay, boleh buat dengan betul. Just topik-topik yang kat atas ni dia lemah dan kureng. Sooooo, solution nya Daniel kena buat banyak latih tubi supaya lebih faham konsep dan lebih jelas cara nak jawab dengan tepat.

Antara soalan objektif dan subjektif dalam buku Model Kertas Soalan Peperiksaan UPSR yang Daniel salah dan tak tahu buat.

soalan matematik upsr

soalan upsr

soalan upsr matematik

trial upsr matematik

soalan matematik upsr

soalan matematik darjah 6

soalan kbat

soalan kbat matematik

Anywayyy.. goodluck DANIEL! 
Akak doakan awak dapat jawab soalan percubaan UPSR esok dengan baik dan betul dalam masa yang ditetapkan Amin :D


tutor matematik
kelas tusyen matematik // tutor matematik // darjah 1-6, form1.5, matrik, kolej, universiti // contact 0172008642 // Seremban

You May Also Like

7 comments

  1. wah!! teacher KC mengajar math laa. Good Luck for your student.
    BTW, fraction is not my fav topic. <-- nak bagitahu juga.

    ReplyDelete
  2. gud luck daniel.... wauuu bila cg kc beraksi.. hehe :P

    ReplyDelete
  3. cikgu KC nervous yek. hehe .doakan yang terbaik untuk murid2 yang kiut tu

    ReplyDelete
  4. samalah nervous...kdg2 dah ajar tp dorg still xleh buat.kdg2 xbaca soalan main jawab jak..penat dok ulang-ulang terangkan.

    ReplyDelete
  5. Good luck daniel .

    Jom terjah sini http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2017/08/7-cara-menjawab-soalan-temuduga-dalam.html

    ReplyDelete
  6. Kakak kunjungi blogku ya :)
    Aku tulis cerita baru.

    http://nabilachafa.blogspot.co.id/2017/06/prolog-ketika-nalendra-menemukan.html

    ReplyDelete
  7. Good luck Daniel. Dapat jawab tak smlm. Mesti dpt Kan sebab dia Ada tutor comel mcm kc

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p