Kertas Percubaan UPSR Matematik 2017 Pahang, Selangor, Melaka & Kelantan + Skema Jawapan

by - August 15, 2017
Memandangkan ada seorang dari pelajar tutor saya bakal menduduki UPSR 11 September 2017 nanti dan peperiksaan matematik jatuh pada 13 September 2017, so saya cari la soalan kertas percubaan UPSR Matematik 2017 Kertas 1 & Kertas 2. Tak sampai lagi sebulan dah nak exam UPSR, so saya suka beri dia banyak latihan. Latih tubi. Dan ujian trial UPSR lah yang paling sesuai sekali saya nak bagi. So, untuk permulaan ni saya download dulu kertas percubaan UPSR Matematik 2017 Negeri Pahang, Selangor, Melaka dan Kelantan. Nanti next kelas tusyen, saya akan suruh dia jawab dalam masa yang ditetapkan.

Pada sesiapa yang nak juga soalan upsr matematik ni, boleh download di link di bawah ni. Boleh beri kat anak yang upsr tahun ni atau save untuk anak upsr tahun depan, 2018. Nak share dengan orang lain pun dialu-alukan. Sebar-sebarkan.

Kertas Percubaan UPSR Matematik 2017 + Skema Jawapan

Kertas Percubaan UPSR Matematik 2017 Pahang, Selangor, Melaka & Kelantan + Skema Jawapan
Kertas Percubaan UPSR Matematik 2017 (KERTAS 1)
PAHANG

SELANGOR

MELAKA

KELANTAN

Kertas Percubaan UPSR Matematik 2017 Pahang, Selangor, Melaka & Kelantan + Skema Jawapan
Koleksi Kertas Percubaan UPSR Matematik 2017 Pahang, Selangor, Melaka & Kelantan + Skema Jawapan
Semua koleksi Soalan Percubaan Maths UPSR 2017 + skema jawapan ini, full credit to Bumi Gemilang.

Semoga bermanfaat inshaaAllah :)

tusyen matematik
Jika berminat untuk mengambil saya sebagai tutor matematik, boleh contact/ whatsapp saya 0172008642.

You May Also Like

5 comments

  1. Teringat pulak zaman ccl dulu- dulu nih . Terpaksa cari kertas percubaan ni utk semua negeri

    ReplyDelete
  2. Tahu ni ada seorang anak sedara amek UPSR.
    Harap2 berjaya dengan cemerlang.

    ReplyDelete
  3. Bagus ni kc....nnt carikn yg drjh 2 plk boleh....hihi

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Wrmbth

    Apa khabar & salam pagi rabu sis sayidah

    Mak ayah selalu irsau anak tak dapat jawab matematik dan sains

    Tapi sekarang ni akhlak dah tak penting. Biar pandai tapi tak berakhlak pun dikira berjaya dalam hidup

    Sebab tu bila gawat je ekonomi

    Kelas mengaji berhenti dulu. Kelas matematik dan sain masih teruskan

    ReplyDelete
  5. Boleh anak-anak buat latih tubi ye.. Bagus..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p