Nafkah batin menurut Islam untuk isteri adalah.....

by - August 20, 2017
Status dari seorang suami. Jom baca hehe.

Nafkah batin menurut Islam untuk isteri adalah.....
#soulmate
Nafkah batin menurut islam untuk isteri adalah,
Menghiburkan isteri.

Hiburan ni bermaksud peristiwa, kegiatan, persembahan yang di reka untuk membentuk nikmat kepada yang ingin di hiburkan.

Apa peristiwa yang menghiburkan isteri?

Kita masakkan dia telur dadar hangus. Terhibur sungguh isteri dan sampai cucu ke 37 dia akan bercerita hal ni.

Kegiatan apa yang menghiburkan isteri?

Bawak dia pergi jusco, bubuh dalam troli tu, gelunsurkan sampai dia menjerit terlolong sebab gembira sangat. Tiap malam dia mimpikan troli jusco tu.

Persembahan apa yang menghiburkan isteri?

Lalu depan dia, joget inang ke, dance ke, atau cia cia skit bagi dia hepi. Kalau dia cakap kita buang tebiat dan 3 jumaat lagi nak pergi, its ok. Kita baca yasin tepi telinga isteri kita, moga itu dapat menghiburkan dia.

Payah nak jadi penghibur?

Sebab payah sangat nak bersyukur!



Setuju tak para isteri dengan status atas ni? heehhehe

You May Also Like

6 comments

  1. Setuju sangat.. Bersyukur itu indah.. daripada kita mengeluh dengan benda yang kita tiada lebih baik bersyukur dengan benda yang kita ada..

    ReplyDelete
  2. Isteri pun patut hiburkan suami juga.. tambah2 time suami balik kerja. Gurau senda memang kena ada baru rumahtangga happy. Biar dh kawin belas tahun tapi still dapat gurau senda. its so sweet

    ReplyDelete
  3. ramai lelaki yg ingatkan tenaga batin tu yg ehem..ehem..ehem...je!

    ReplyDelete
  4. hahha.. yang gelongsor troli tu sakan.. haha

    ReplyDelete
  5. ahhaah..betul tu KC oii..biasa akak jenis serius,,huhuu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p